.

.

TOTS 21

El Restaurant L’Alkimista de Reus està situat al carrer de les Carnisseries velles. Foto: Tots21

El concurs internacional de gastronomia professional ‘Chef Balfegó’, que premia i reconeix els cuiners que millor preparen la tonyina roja, ja té els sis finalistes de restaurants espanyols d’aquest any. Competiran pel guardó: Asier Escrivá Romero, del Restaurant Beat* – Calpe (Alacant); Ferran Polls Pelaz del Restaurant La Lustra – Huércal d’Almeria (Almeria); Javier Rico Álvarez de El Círculo Restaurante y Vinoteca – Avilés (Astúries); Miguel Castrisiano Jiménez del Restaurant Jauregibarria – Amorebieta – Etxano (Biscaia); Pola Hany William del Restaurant L’Alkimista (Reus), i Rodrigo Vallejo Fernández, del Restaurant Aromata – Palma de Mallorca (Mallorca). A ells se sumaran pròximament un cuiner italià i un altre alemany que estan sent seleccionats als seus països d’origen respectius.

I és que, com a novetat d’aquesta edició, Xef Balfegó celebra una semifinal a Alemanya, país que participa per primera vegada al concurs, i una altra a Itàlia, que ja va competir l’any passat. Alemanya ja ha presentat el seu primer semifinalista, Francesco D’agostino, del restaurant Gioias a Rheinbischofsheim, guanyador del prestigiós concurs germànic Koch des Jahres.

Cal recordar la representant italiana el 2021; Arianna Gatti, del restaurant Miramonti l’altro**, un dos estrelles Michelin situat a la localitat llombarda de Concesio, Brescia. Després de ser finalista a Xef Balfegó, Gatti va guanyar un premi com a cuinera revelació al seu país.

Redacció