.

L'alcalde de Torredembarra, en la seva trobada amb la ministra de Foment

L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, va aprofitar la presentació a Reus del nou servei de rodalies del Camp de Tarragona per trobar-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor, i fer-li arribar les reivindicacions per assolir una nova estació de trens. Segons ha explicat l’alcalde, la ministra era coneixedora de la problemàtica i es va interessar per trobar una solució. També van adquirir el compromís que el director de Renfe visitarà properament l’estació de Torredembarra.

A més, l’alcalde va lliurar a la ministra un dossier amb fotografies que mostren la degradació de dels equipaments ferroviaris torrencs i amb informació sobre la campanya de mobilització iniciada pel mateix Ajuntament de Torredembarra. Aquest reportatge fotogràfic mostra una estació degradada, bruta, amb un edifici d’aspecte ruïnós, sense personal de servei de venda de bitllets per les tardes, tanques protectores trencades, lavabos insalubres també tancats per les tardes, manca d’il·luminació nocturna i de seguretat.

Cal recordar que més de 300 persones es van manifestar aquest dissabte 8 de març per denunciar la degradació de l’estació de trens de Torredembarra i reclamar una nova estació. En acabar, l’alcalde, Daniel Masagué, va llegir un manifest i va anunciar que aprofitaria la visita al territori de la ministra de Foment, Ana Pastor, aquest dilluns per fer-li arribar les reivindicacions existents.

Comissió municipal

D’altra banda, com també va anunciar l’alcalde, ja ha convocat per al proper 17 de març una comissió municipal amb representants de tots els grups municipals on s’avaluaran els resultats de la mobilització i es decidiran les accions a emprendre.

Un altre camí obert és el dels diputats tarragonins al Congrés. Pere Macias, que va visitar l’estació de Torredembarra la setmana passada, va anunciar que es reuniria amb ells per fer front comú i presentar una iniciativa decisiva perquè l’estació torrenca sigui una prioritat aquest mateix any. De fet, l’alcalde Daniel Masagué també va entregar ahir un dossier al diputat i vicepresident quart del Congrés, Jordi Jané, i al conseller de Territori, Santi Vila.