.

fotografia de l’alcalde, els consellers Milà i Pérez i l’alcalde de Montpellier, Philippe Saurel, amb altres autoritats locals.

fotografia de l’alcalde, els consellers Milà i Pérez i l’alcalde de Montpellier, Philippe Saurel, amb altres autoritats locals.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el conseller de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, Pau Pérez; i el conseller de Territori, Josep Maria Milà, participen a Montpellier a la Cimera sobre la Cohesió i Planificació a les ciutats de la Mediterrània Occidental. Tarragona és l’única ciutat espanyola convidada pel Govern de l’Estat a aquesta trobada, on es tracten temes com les xarxes de mobilitat de mercaderies, informació i comunicació, així com la gestió de recursos com l’aigua.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, explica que “la jornada d’avui ens ha permès compartir amb altres ciutats de 5 països europeus i africans l’experiència de Tarragona en temes estratègics com el Port i les sinergies que genera amb la ciutat, així com els creuers i el revulsiu que ha suposat tant des del punt de vista econòmic com turístic”. I afegeix: “Aquesta cimera és important perquè s’han fixat en Tarragona com a model d’intercanvi d’experiències en temes claus com l’abastament i xarxes d’aigua, el Port i, fins i tot, en la gestió dels Jocs Mediterranis i la prova és que Oran, la propera ciutat que acollirà la celebració d’aquest esdeveniment esportiu, copiarà moltes coses del model tarragoní”.

A les jornades també s’ha debatut sobre la qualitat i el rendiment de les xarxes locals com a claus de desenvolupament sostenible (economia de recursos, economia circular …); la cohesió social i territorial, així com la governança col·lectiva entre els diferents nivells d’intervenció internacional, nacional i local esdevé estratègic.

“La clau de totes les ponències i debat que s’ha generat durant la cimera -apunta l’alcalde Ballesteros- ha anat al voltant de la cooperació com a motor de desenvolupament dels territoris i la cohesió territorial. És que, en definitiva, els grans reptes als quals ens enfrontem actualment a l’àrea mediterrània és la necessitat de reforçar aquesta cooperació, compartir bones pràctiques, coordinant i agrupant mitjans, coneixements i recursos per posar-los al servei de la cohesió i del desenvolupament dels territoris mediterranis”.