.

.

TOTS 21


Imatge virtual de part del futur projecte Ferrari a PortAventura

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat “molt satisfactòriament” l’anunci de l’arribada del parc temàtic de la matrca Ferrari a PortAventura en 2016. “És sense cap mena de dubte per nosaltres una gran notícia. El fet que PortAventura incrementi la seva oferta d’oci i, a més, d’aquesta qualitat, fa que la repercussió de Salou com a destinació turística especialitzada augmenti i ens posicioni com un municipi amb un valor afegit diferent per davant de moltes altres ofertes”, ha dit Granados.

L’àrea, que podria instal·lar-se al costat de la zona de la Mediterrània, disposarà de diverses atraccions dedicades als seguidors de la marca Ferrari, entre les quals s’anuncia l’accelerador vertical més alt i ràpid d’Europa. L’operació anirà acompanyada de l’obertura del primer hotel temàtic Ferrari també dins de PortAventura que tindrà una categoria de cinc estrelles i 250 habitacions; a més de restaurants, botigues i àrees de simuladors de cotxes de carreres. La firma ja disposa d’un parc similar a Abu Dhabi anomenat ‘Ferrari World’.

“L’hem rebut amb molta satisfacció; i més, en aquests moments tant difícils pel que fa a l’ocupació i la crisis. És il·lusionant per a nosaltres, i per a moltes famílies que ho necessiten,  que s’hagi anunciat una creació d’uns 2.000 llocs de treballs directes i indirectes amb aquest nou parc”, ha afegit el batlle.

BCN World

A més, Granados també ha reflexionat sobre el què significa el futur BCN World. “És un acte de responsabilitat política desblocar aquest gran projecte sobre el qual fa tants mesos que s’està debatent i els grups al Parlament encara s’ho estan pensant. Ara més que mai, els grups n’han de prendre nota i acabar amb la demagògia política”.

Ferrari Land neix com un parc temàtic dedicat a la família i als apassionats de la Fórmula 1. “Podem competir molt millor a nivell internacional amb altres destinacions amb aquest nou parc de Ferrari que és un referent mundial de primer ordre dins el món automovilístic”, a més de recordar que “som un pol d’atracció que està sumant nous atractius com el Circ du Soleil; ara Ferrari Land i esperem que ben properament també el BCN World”.

El Patronat de Turisme celebra l’operació

La notícia de l’arribada del món Ferrari a la Costa Daurada també s’ha rebut amb bons ulls des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. El seu gerent, Octavi Bono, considera que l’aposta de Ferrari per PortAventura “demostra la solvència del parc temàtic en si mateix i la competitivitat de la destinació que l’acull”. En aquest sentit, Bono apunta que Ferrari Land serà un “nou argument per visitar el parc”; un argument atractiu, atès l’interès que desperta “la Fórmula 1 i la marca de Ferrari en concret”, ha valorat.

Bono sosté que amb aquest nou projecte es dóna “fortalesa al parc davant d’altres complexos similars de la resta de l’Estat” i ha defensat la gestió “professionalitzada” que es fa avui dia des de PortAventura. Això sí, també ha volgut subratllar que en aquest camí aniran de bracet i “els donarem suport en la comercialització”.

Xavier Sabaté reclama ‘estratègia’

Les reaccions també han arribat des del Partit Socialista. El diputat tarragoní Xavier Sabaté considera positiva la inversió del projecte, ja que pot venir a “complementar el BCN World”. Sabaté ha deixat ben clar que el projecte ha de permetre “augmentar l’oferta turística, per diversificar-la i entrar de ple en el terreny dels grans congressos i convencions de molta gent”.

No obstant, el diputat socialista ha reclamat més “reflexió i debat” per afrontar el creixement turístic a la Costa Daurada: “Cal pensar des de les administracions, els sectors turístics privats i la universitat, cap a on anem”. En aquest sentit, ha resolt Sabaté, “els anuncis estan molt bé però cal saber què estem fent amb el territori”.