.

.

TOTS 21


L'alcalde, amb regidors de l'equip de govern

L’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb diversos regidors del govern municipal de Salou han comparegut avui en roda de premsa per denunciar la situació en la que es troba en aquests moments el camí de Ronda.

L’alcalde ha volgut manifestar “la meva indignació per l’incompliment en la tramitació de la segona i tercera fase del projecte i la licitació de les obres corresponents, tal i com s’havia convingut en successives reunions amb el Ministerio de Medio Ambiente”. El batlle ha assegurat que “aquesta situació de paràlisi no obeeix a cap problema tècnic ni pressupostari, sinó a una clara intencionalitat d’obstaculitzar i avortar el projecte per motius estrictament polítics del PP”.

Traça del Camí de Ronda de Salou

Granados ha insistit que “malgrat l’esforç per part d’aquesta alcaldia i dels serveis tècnics municipals de donar una major viabilitat econòmica –rebaixant el cost de 6 a 4 milions d’euros- i agilitat tècnica al projecte, el grup municipal del PP no ha demostrat cap interès ni voluntat de col·laboració per fer arribar les preocupacions, inquietuds i queixes corresponents als seus líders territorials, ajudant a desbloquejar la situació. Actitud que una vegada més demostra deslleialtat no solament al pacte de govern sinó manca de sentit de la responsabilitat i de cooperació institucional per defensar els interessos generals de Salou”.

El batlle ha explicat com en una darrera trobada es va acordar desglossar i planificar en el tram pendent un total de 5 accions per tal de remodelar accessos i senders, simplificant al màxim l’obra civil i deixant el cost del projecte en 400.000 euros. A més, amb el compromís afegit de l’Ajuntament de cofinançar un 10% de l’obra.

L’inici dels treballs havia de passar per dos trams de 200.000 euros de pressupost; els quals ara, s’ha confirmat que tampoc estan disponibles. “Això ens evidencia que no hi ha una voluntat política que aquesta obra no es realitzi en tant jo sigui alcalde de Salou. Nosaltres treballem per defensar els interessos de Salou i de la ciutadania i ens trobem amb aquesta lamentable situació”.

L’alcalde, finalment ha reclamat –des de Replanells, el darrer tram de camí de Ronda executat i finalitzat el 2010- que “el Ministeri dugui a terme una nova reprogramació i un calendari d’execució on es concretin actuacions de les obres pendents; i instem als representants territorials del PP i als representants institucionals del govern central que prioritzin aquells projectes que tinguin una dimensió econòmica i ajudin a consolidar el sector turístic que és un dels motors de l’economia del territori, i tinguin present que el “camí de ronda” és un projecte que forma part important del conjunt d’elements que conformen el nostre producte i model turístic acreditat com a marca de turisme familiar”.