.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, està declarant aquesta tarda davant el jutge del Jutjat número 3 de Reus. Ho fa en qualitat de testimoni pel cas Shirota, segons ha pogut saber Tarragona21. Justament, el cas Shirota ha provocat que la tinent d’alcalde Teresa Gomis hagi declarat recentment com a imputada. A més d’alcalde de Reus, Pellicer és diputat al Parlament, per la qual cosa és aforat.

Gomis va declarar al voltant de tres hores davant el titular del jutjat número 3 de Reus imputada per delicte societari i insolvència punible.

La instrucció de Shirota està sota secret de sumari i és la peça separada número 1 de la instrucció del cas Innova , holding d’ empreses municipals de Reus , també presidit per Gomis.

El jutge , al seu torn , investiga els pagaments de 720.000 euros que Josep Prat , expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS ) i exgerent d’Innova, hauria abonat l’exdirector del Servei Català de Salut ( CatSalut ) i expresident de Shirota Carles Manté.

Shirota el formaven la Morella Nuts (48%) Innova (40%) , Tecnoparc Reus SA (8%) , la URV (2%) i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (2%). Malgrat no ser el soci majoritari, l’antic equip de govern de Reus (PSC – ERC – ICV) va avalar amb 3 milions d’euros un préstec del Banc Popular a SFF.

El nou equip de Govern (CiU – PP) va dissoldre la seva participació després d’un informe de l’interventor municipal que assenyalava que no hi haurà equilibri financer de l’empresa com a mínim fins al 2016 , encara que l’Ajuntament ha de pagar els 3 milions d’euros.

/* JS para menú plegable móvil Divi */