.

.

TOTS 21


L’alcalde de la Selva, Joan Masdeu, durant la seva xerrada.

Divendres passat el Celler Major del Castell es va omplir per acollir la tradicional xerrada anual de l’alcalde de la Selva del Camp, Joan Masdeu, que serveix per passar comptes de l’actuació municipal, de l’estat del municipi i dels projectes més immediats. Amb el títol ‘La Selva, present i futur’, el batlle va recordar les actuacions dutes a terme des del consistori durant la pandèmia, repartint prop de 350.000 mascaretes a la població, i va posar especial èmfasi en la recuperació del teixit econòmic i social de la població després del sotrac.

En aquest sentit, va invitar a l’optimisme sustentant-se en dades. El PIB de la població és de 298 MEUR i la renda bruta és de 30.300 euros, en tots dos casos per damunt de les mitjanes espanyola i catalana. Alhora, la taxa d’atur és del 7,5%, per sota de la que presenten municipis de l’entorn i que s’enfilen fins al 10%. Masdeu sí que alertar sobre el creixement vegetatiu negatiu, que l’any passat es va traduir en un balanç de 58 morts i 33 naixements. La situació, però, es comença a revertir davant la reactivació del sector de la construcció. “Abans es construïa poc a la Selva. En 10 anys només 23 habitatges -explicava-. Ara hem entrat en una situació de normalitat, amb els 17 aixecats el 2020 i els 20 de l’any passat. La voluntat és seguir amb aquesta dinàmica” de cara a atreure i fixar població.

L’alcalde també va treure pit dels serveis oferts des de l’ajuntament, que va considerar exemplars i garants de la societat del benestar. Una valoració que es correspon al nivell d’inversió en despesa corrent i personal per fer front a les necessitats de les persones i a les atencions que requereixen. Masdeu es va referir als 3 milions d’euros invertits en l’ampliació de la Residència d’Avis El Vilar i en els 800.000 euros per comptar amb un nou dipòsit d’aigua. Alhora va posar damunt la taula la intenció de fer realitat el nou parc fluvial a la zona de la Riera i la intenció d’encarar un nou centre d’atenció primària després que Salut hagi comunicat que l’actual s’ha quedat petit.

Finalment, Masdeu també va fer una aposta per a les energies renovables, tenint en compte que la Selva és el segon municipi en consum elèctric del Baix Camp per damunt de Cambrils i només per sota de Reus.

Redacció