.

.

TOTS 21


L’alcalde, Oliver Klein, i l’agent cambrilenc Sito Cano, que també forma part de la direcció de la campanya solidària a nivell estatal. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el responsable de la campanya de la campanya solidària #Cambrilspelsvalents, l’agent de la Policia Local Sito Cano, s’han reunit per fer balanç de les accions portades a terme el 2021 i continuar treballant en la lluita contra el càncer infantil.

Klein ha posat en valor la tasca realitzada durant els últims 3 anys, destacant especialment les xifres d’aquest 2021, i ha anunciat que durant el 2022 es dobla el compromís solidari perquè des de #Cambrilspelsvalents també es donarà suport a les accions per recaptar fons per l’ELA.

Aquest 2021 la campanya ha batut el seu propi rècord i ha lliurat 200.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu per fer realitat el Pediatric Cancer Center, que serà l’hospital oncològic infantil més gran d’Europa. Cano ha explicat que enguany cal destacar que, a les activitats habituals, s’hi a sumat la recaptació d’iniciatives com ‘Deixa’t prendre el pèl’ o un torneig solidari organitzat pel Tennis Monterols amb motiu del cas d’una nena cambrilenca.  

D’altra banda, aquest 2021 s’han començat a vendre dessuadores gràcies a l’empresa cambrilenca Zona Rètols i bufs en versió licra o pelfa amb la col·laboració de la botiga El Didal, que s’han enviat arreu de Catalunya. Les dessuadores han tingut molta acceptació i des de l’octubre ja se s’han venut 1.300 amb 15 colors diferents. A més, es continuen venent els escuts inicials, les mascaretes (s’ha arribat a la xifra de 35.000 des de l’inici de la pandèmia) i els rellotges d’activitat. Els productes solidaris es poden aconseguir a Zona Rètols, al quiosc Carlin, a la perruqueria Ell i Ella o a través de l’Instagram @cambrilspelsvalents.

Les properes accions de la campanya a Cambrils són un campionat solidari al Padel Cambrils el dia 12 de febrer (tres dies abans del Dia Internacional del Càncer Infantil) i les sessions de fotos d’estudi solidàries que oferirà la fotògrafa Àngels Matamoros el cap de setmana del 19 i 20 de febrer a Criteri Fotogràfic. L’artista també col·laborarà en la campanya realitzant les fotografies a una nena amb càncer de Cambrils que serà la nova imatge de #Cambrilspelsvalents.

La campanya dels escuts solidaris es va impulsar el 2017 des dels cossos de la Policia Local de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Santa Susanna. Un any més tard s’hi va sumar la Policia Local de Cambrils i actualment compta amb la col·laboració de més de 180 cossos de policia municipal, protecció civil, policia portuària i IPA de Catalunya, Astúries, Illes Balears i Euskadi.

Fa quasi un any, l’agent Sito Cano, impulsor de la campanya a Cambrils, es va incorporar a la direcció de la campanya, juntament amb els caps de Policia de Caldes de Malavella i Sant Celoni. Cal destacar que Cambrils és un dels cossos més implicats en la campanya i el que més diners ha recaptat fins ara. Concretament, en els més de 3 anys que fa que la Policia Local es va unir a la iniciativa, a Cambrils s’han recaptat prop de 160.000 euros. Properament es farà pública la xifra global de la campanya amb el lliurament d’un nou xec a l’hospital. 

Redacció