.

Encaixada de mans entre el president Artur Mas i l'alcalde Fèlix Alonso

Encaixada de mans entre el president Artur Mas i l'alcalde Fèlix Alonso

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha estat l’encarregat de lliurar al president de la Generalitat, Artur Mas, les mocions municipals en favor de la celebració de la consulta del 9-N. Ho ha fet representant el Camp de Tarragona. Un paper institucional molt destacat pel qual s’ha mostrat “molt orgullós”, i que ha qualificat de “gran oportunitat” pel municipi.

El batlle altafullenc considera la jornada d’aquest dissabte al Palau de la Generalitat “històrica i importantíssima”. S’ha mostrat convençut, en declaracions a Altafulla Ràdio, que “la suma de voluntats és l’únic que pot fer caure aquest mur que ha aixecat el PP”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que davant del “no” a la celebració de la consulta del govern espanyol, Catalunya continuarà el procés endavant “des del consens polític”, i que després que s’hagi votat el 9-N, l’Estat haurà d’entendre “quin és el clam de Catalunya i que s’ha de resoldre per la via del diàleg”.

Davant d’aquesta seguretat que ha volgut transmetre el president català, Fèlix Alonso ha explicat que “li agradaria estar convençut, però reconeix que és una situació difícil”. Ha apostat per “mantenir la unitat i tenir present que el que vol la gent és votar en plenes garanties democràtiques”. “Si no fos així –ha afegit- no seria correcte, i no seria la imatge que volem transmetre a la resta d’Europa”.

El batlle altafullenc ha tornat a mostrar-se a disposició de la Generalitat i dels acords del Parlament. De moment, des de l’Ajuntament ja han definit els llocs de votació, i ara falta nomenar la persona que ha de coordinar el procés al municipi. Un nomenament que faran públic un cop tinguin el vistiplau del govern català. Alonso ha insistit que “no es llençaran al buit sense el suport legal de la Generalitat i dels seus serveis jurídics”.

Alguns dels textos municipals presentats aquest dissabte inclouen esmenes a la consensuada per l’ACM i l’AMI.