.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso. Foto: Cedida

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. Foto: Cedida

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts a la tarda una declaració institucional de suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Ha comptat amb el suport de la totalitat de portaveus dels grups parlamentaris amb representació a la cambra. El text posa en valor la importància de Tarragona 2017 com a esdeveniment esportiu de concòrdia i unitat al Mediterrani i insta “a totes les administracions públiques, i en especial al Govern d’Espanya, a dur a terme les accions necessàries de caràcter econòmic i administratiu que garanteixin l’èxit dels Jocs Mediterranis i reforcin la projecció internacional del nostre país”.

L’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés, Fèlix Alonso, ha manifestat que “feia temps que els diferents grups estaven treballant en aquesta declaració davant de la necessitat de donar una empenta institucional als Jocs”. El batlle i congressista ha recordat que l’any 2013 el Parlament de Catalunya també va reafirmar el seu compromís amb una declaració institucional. Per a Fèlix Alonso, “aquesta declaració significa el compromís per part de l’Estat d’aportar la quantitat econòmica necessària per tirar endavant els Jocs, sigui quin sigui finalment el govern”.

En relació a Tarragona 2017 i també en matèria econòmica, si aquest dimarts coneixíem que l’Ajuntament d’Altafulla rebrà una subvenció de gairebé 230.000 euros per part del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat pel projecte de remodelació del tram central de Via Augusta –per on transcorrerà part de la prova de triatló dels Jocs-;aquest dimecres és el torn d’obrir el sobre de les ofertes econòmiques de les empreses que s’han presentat a concurs públic. En total, en són 26, una xifra que, segons Fèlix Alonso, “demostra que Altafulla és l’única població de la demarcació que fa obra pública”.

El batlle espera que ofereixin “preus ajustats amb una rebaixa substancial que, sumada a unes subvencions que ascendiran pràcticament als 500.000 euros, permetin realitzar una gran obra a un molt bon preu”. L’empresa guanyadora a qui se li adjudicarà el projecte de Via Augusta es farà pública aquest dijous. La declaració institucional d’aquest dimarts al Congrés dels Diputats significarà un nou impuls cap a l’èxit de Tarragona 2017, on Altafulla hi tindrà un paper protagonista.

/* JS para menú plegable móvil Divi */