.

Des de la posada en funcionament del Portal de Participació ja ha rebut 6.354 visites

Des de la posada en funcionament del Portal de Participació ja ha rebut 6.354 visites

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha reunit aquest matí amb el director General de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Madrid, Gregorio Planchuelo, a la seu del consistori madrileny. Acompanyat del conseller de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, Pau Pérez, han lliurat al responsable dels processos participatius del consistori madrileny el dossier de la plataforma informàtica de participació ciutadana. Tant Ballesteros com Pérez han donat a conèixer que el Portal de Participació ja ha rebut 6.354 visites, s’han registrat 652 usuaris i han rebut 27 propostes ciutadanes, de les quals 7 seran les que s’executaran.

“L’objectiu és recollir informació de les plataformes que funcionen a altres llocs, especialment la de Madrid, ja que el desembre de 2016 vam signar un protocol de col·laboració l’Àrea de Bon Govern de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de Madrid per la posada en marxa del model de participació ciutadana del nostre ajuntament”, explica Pau Pérez. I afegeix: “Tres anys després, l’Ajuntament de Tarragona té una web de transparència que és de les més avançades i ara, el que oferim des d’avui, són dades operables. En definitiva -remarca Pau Pérez- és un pas endavant en suport de l’economia digital. A més de significar un govern molt més obert”.

Per una altra banda, l’alcalde de Tarragona -acompanyat de la consellera de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria- també s’ha reunit amb el director general de Belles Arts del Ministeri de Cultura, Román Fernández-Baca Casares, per presentar-li el projecte de Tabacalera i amb l’objectiu d’aconseguir finançament econòmic per aquest projecte prioritari pel consistori tarragoní.

Commemoració del centenari de Julio Antonio

Finalment, l’alcalde Ballesteros ha participat -juntament amb el president de la Diputació, Josep Poblet,- a l’acte commemoratiu del centenari de Julio Antonio. Un esdeveniment, celebrat a la Real Academia de las Bellas Artes de Sant Fernando, i que ha consistit en una presentació del llibre Julio Antonio 1889-1919. Un siglo después i una trobada amb Gergorio Marañón, a qui se li ha lliurat una de les dues reproduccions en bronze de l’autorretrat de Julio Antonio.