.

Nolla, a l'esquerra, mostrant un rètol demanant la llibertat d'Otegi

Nolla, a l’esquerra, mostrant un rètol demanant la llibertat d’Otegi

L’alcaldable de CiU als Pallaresos, Pep Nolla, defensa l’alliberament d’Arnaldo Otegi, empresonat des de 2009 pel jutge Baltazar Garzón per reconstruir grups abertzales prohibits. Nolla ha afirmat a Tarragona21 que ell és “molt respectuós amb totes les opcions polítiques, sóc indpendentista i no tindria sentit amagar-me’n”.

Nolla es va fer una foto el setembre de l’any passat amb el líder sindical basc Iker Urruzola en la què ambdós mostren un rètol de suport a Otegi amb el lema: ‘Free Otegi” (“Llibertat Otegi”) i el nom d’accés al Facebook d’Otegi, en aquest cas un número. La foto la va retuitejar el propi Otegui i la va penjar al seu Facebook.

Nolla, que també és membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha afirmat que Urruzola es trobava de vacances a la Costa Daurada i en assabentar-se que als Pallaresos es feia la campanya de l’ANC ‘Un vot per la independència’, s’hi va atançar, moment en què es van fer la foto.

Nolla defensa que Otegui “no ha comès cap delicte de sang”, “l’únic que ha fet ha estat no condemnar delictes de sang”.

En els comentaris que apareixen al post del Facebook d’Otegui, es fan crides a favor de Catalunya lliure i Euskadi lliure (“Visca Catalunya lliure”, “Gora Euskadi askatuta!!”), i un d’ells afirma: “Ets el meu eroi (sic). Visca Terra Lliure!”. Nolla respon en un comentari posterior: “Visca!!”.

Otegi és ex parlamentari basc per Herri Batasuna, Euskal Herritarrok i Batasuna, les tres declarades il·legals a Espanya el 2003 per ser considerades sota la tutela d’ETA. És també ex-militant de la desapareguda organització armada ETA politicomilitar, on participà en el segrest de Luis Abaitúa i d’on s’integrà a ETA militar.

J. Garcia