.

.

TOTS 21


Un grup de rossegadors. La rotonda és coneguda per la seva proliferació. Foto: Tarragonaradio.cat

El consistori col·laborarà amb la protectora d’animals de la ciutat per tal que una de les seves voluntàries capturi, puntualment i per grups, alguns exemplars dels populars conills d’índia de la rotonda de l’avinguda Països Catalans, del barri de Sant Pere i Sant Pau. Després es lliuraran en adopció, segons ha informat Tarragona Ràdio.

Des de fa uns anys la imprudència d’alguns propietaris ha generat aquesta situació i actualment una trentena d’animals viuen a la rotonda, alimentats per curiosos i veïns.

L’equip de govern ha fet una crida a la població perquè no abandoni els conills d’índia ni cap altre animaló en aquest indret. Tampoc es permet donar-los de menjar i es recorda el perill que suposa creuar la carretera per accedir a la rotonda.

El tinent d’alcalde de Salut Pública, Javier Villamayor, ha explicat que no es plantegen treure tots els conills d’allà perquè els veïns els veuen amb bons ulls. L’objectiu és reduir el nombre d’exemplars per evitar situacions de risc.

Els veïns creuen que la presència dels rosegadors és un atractiu més del barri, especialment pels més petits. Des del consistori s’insisteix que ni tenen malalties ni crien en caus que ells mateixos han fet a la rotonda de Països Catalans.