.

.

TOTS 21


Façana del pub Highland

L’Ajuntament de Tarragona ha tret ferro a la imputació del regidor Carles Castillo -exconseller municipal de Llicències- pel cas del pub Highland. Fonts del consistori han assenyalat a Tarragona21 que la imputació podria néixer per un tràmit administratiu.

El consistori no té encara constància legal de la imputació, perquè no se li ha comunicat. Tot i això, i donat que aquesta s’ha pogut confirmar per mitjans periodístics, ha respost afirmant que la imputació “pot obeir a un tràmit administratiu” per una presumpta dilació en la tramitació del cas. Highland havia estat denunciat per presumpta irregularitat en haver obert com a restaurant i actuar com a pub, en un context -el mandat municipal de CiU i el PP dels anys 2000- on eren nombrosos els pubs que es trobaven en situació irregular i per motius diversos.

El cas és que la jutgessa ha imputat Castillo per un informe d’una tècnica municipal que diu: “A la vista de l’informe emès pels serveis de la Guàrdia Urbana de data 11 d’octubre de 2017, i seguint les instruccions del tinent d’alcalde, conseller delegat en matèria de llicències urbanístiques i autoritzacions, no es redacta cap resolució ni es realitza cap actuació fins a una nova ordre”. Castillo ja va declarar voluntàriament fa uns mesos, abans que fos imputat.

Les mateixes fonts municipals afirmen que finalment, l’Ajuntament va imposar una sanció econòmica al pub, que a més va ser força elevada. El Hihghland va acumular multes de l’Ajuntament per valor de 31.000 euros, segons va anunciar en el seu moment el Circ de Tarragona, encapçalant, de llarg, el rànquing dels pubs més sancionats de Tarragona. El segon va ser la Gran Manzana, amb 9.600 euros de sanció.

L’equip de govern socialista va entrar a governar l’Ajuntament en 2007 trobant-se amb la gran majoria de locals de la ciutat en situació irregular. De fet, els darrers anys s’ha passat de només disposar de tres locals en condicions correctes a 26. “Ara, tot l’oci nocturn està regulat”, afirmen les mateixes fonts.

La imputació de regidors de Llicències de l’Ajuntament, en un context de guerra entre locals nocturns per una competència ferotge, ha estat força habitual en els darrers mandats municipals a Tarragona.

Una sentència anterior

D’altra banda, el juny de l’any passat, el Jutjat contenciós-administratiu de Tarragona va anul·lar la llicència municipal que al setembre de 2010 va concedir l’Ajuntament de Tarragona al pub Highland perquè la totalitat de l’espai pogués ser sala de ball. El jutge considerà que la llicència vulnera el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i el Pla Integral de la Part Alta.

La sentència responia a la denúncia plantejada per dues federacions de locals de Tarragona (Fecalon i Fecasarm). Tot i tombar la segona de les llicències que en 2010 va rebre el Highland, d’una anterior no en diu res. Aquest, signada el juny de 2010, permet al Highland ser restaurant, cafè i sala de ball, però en aquest cas, només a la zona del local que dóna  Rambla Vella i no a la totalitat del local.