.

rp_Ajuntament-de-Roda-de-Berà-300x199.jpg

L’equip de Govern Municipal de Roda de Berà ha volgut alleugerir la càrrega fiscal dels ciutadans, motiu pel qual no només ha congelat la major part dels impostos i de les taxes per a l’exercici 2017, sinó que fins i tot inclouen la rebaixa d’algunes taxes i preus públics.

El Ple de l’Ajuntament, en una sessió extraordinària celebrada ahir a les dues de la tarda, va aprovar les noves ordenances i preus públics per unanimitat, amb el vot a favor de tots els membres de la Corporació. A més a més, durant les seves intervencions els portaveus dels grups municipals amb representació van felicitar al regidor d’Hisenda, Frederic Royuela, per la seva disposició i disponibilitat per aclarir-els-hi tots els dubtes.

Una de les rebaixes més significatives és la que pateix l’ordenança 10, de retirada de vehicles abandonats o estacionats abusivament a la via pública, per la qual es redueix la taxa per la retirada d’un vehicle amb la grua passant de 160 a 100 euros. La taxa de recollida d’escombraries es manté, tot i que es redueix en un 50% per als locals comercials sense activitat econòmica, i serà de 121 euros, en lloc dels 215,50 euros que es liquidaven actualment.

Una altra de les taxes que es veu reduïda en un 50% ha estat la número 8. Per demanar una llicència d’activitats per a l’obertura d’un nou negoci hi ha una taxa de gestió dels tràmits d’inspecció i control de l’activitat la qual actualment es situa en 500 euros. En les noves ordenances es rebaixarà fins els 250 euros, per tal d’incentivar l’autoocupació, l’emprenedoria i que nous negocis s’instal·lin a Roda de Berà.

Pel que fa a l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires per part de bars i restaurants també es rebaixa i passa de 2,90 a 2,40 euros per metre quadrat al mes. En el cas dels períodes de més de sis mesos també es redueix de 2,36 a 2 euros per metre quadrat i mes. En el cas d’aquesta taxa s’elaborarà un padró anual d’establiments per la qual cosa s’efectuarà una liquidació anual fins que no es comuniqui la baixa, per facilitar als propietaris de restaurants i bars que no hagin de sol·licitar-la cada any.

Els restauradors rodencs que vulguin muntar una paradeta durant la Festa Major també patiran una rebaixa de la taxa corresponent. Així, els bars i restaurants que tinguin activitat econòmica al municipi es veuran beneficiats i la seva taxa suposarà la meitat respecte als negocis que provinguin de fora del municipi, per tal d’afavorir el comerç local.

En relació al transport públic, aquest serà un 7% més econòmic durant el proper exercici, atès que l’equip de Govern ha decidit rebaixar l’abonament de vint viatges, i a partir de l’1 de gener de 2017 costarà 15,45 euros, en lloc del 16,65 euros actuals.

Quan a la possibilitat de fraccionament i al calendari de pagament es manté igual, tres terminis per a l’IBI i quatre per a la recollida d’escombraries i per a l’aigua.