.

.

TOTS 21


Exterior de les instal·lacions de TV3. Foto: panoramaaudiovisual.com

L’Ajuntament de Tarragona ha elevat per carta a la direcció de Televisió de Catalunya la seva queixa per l’emissió en castellà de les declaracions que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet avui davant un núvol de periodistes al voltant de l’arribada o no a Tarragona de restes de les armes químiques procedents de Síria, segons ha sabut Tarragona21.

L’alcalde ha fet avui unes declaracions al pati Jaume I de l’Ajuntament, a peu dret i davant de micro, davant nombrosos periodistes de mitjans d’arreu de l’Estat, atrets per la polèmica generada sobre aquesta notícia i també per la generada sobre la cessió o no del padró municipal per fer-ne la consulta. Ballesteros ha respost les preguntes en català i posteriorment ho ha fet en castellà, per als mitjans en castellà, un costum que sol ser freqüent en aquests casos.

El Telenotícies del migdia d’avui, efectivament, ha donat el tall de veu en castellà quan Ballesteros es referia al tema de les armes químiques (vegeu enllaç més avall). Ballesteros havia fet la intervenció sobre aquest tema en les dues llengües. L’Ajuntament ha mostrat la seva queixa per l’emissió de les declaracions en castellà justament quan hi ha oberta la polèmica sobre la cessió o no del cens municipal per fer la consulta sobiranista.

Consulteu l’informatiu en aquest enllaç (declaracions de Ballesteros a partir del minut 4.46′).