.

.

TOTS 21


Albert Ribot

L’Ajuntament de Tarragona té previst expulsar per la via ràpida el president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Albert Ribot, per haver-se apropiat irregularment de dues parades del Mercat Central. Segons l’Ajuntament, ho podria haver fet aprofitant l’accés a informació privilegiada en la seva condició de membre del Consell d’Administració de l’empresa municipal que gestiona els mercats i aparcaments, Espimsa. L’expulsió podria produir-se la propera setmana, en el decurs de la reunió de la junta general d’Espimsa prèvia l ple municipal que tindrà lloc el divendres, 28. L’Ajuntament no vol tolerar el que considera una situació insostenible per part de Ribot.

L’Ajuntament ha aprovar aquest divendres, en una reunió de la Comissió informativa de Seveis Centrals, donar deu dies de marge a Ribot perquè desallotgi la parada que hauria ocupat irregularment al Mercat Central, sense concurs previ i amb un acord particular amb l’anterior usuari de la mateixa, que no tindria validesa legal, segons el consistori. La comissió ha desestimnat les al·legacions que Ribot va presenbtar. CiU i PP s’ha abstingut i el PSC i ICV han votat contra les al·legacions presentades per Ribot.

Un informe tècnic municipal insinua que Ribot podria haver-se beneficiat d’informació privilegiada per fer-se amb dues parades del Mercat Central que van revertir al consistori en renunciar a elles el seu usuari. Ribot hauria tingut coneixement d’aquest fet en formar part del Consell d’Administració d’Espimsa.

Al seu moment, Ribot va defensar a Tarragona21 la legalitat de la seva actuació afirmant que es tractava d’un acord entre empreses. L’Ajuntament considera molt greu l’actuació de Ribot.

El ‘cas Ribot’ apareix ara quan els paradistes hauran de tractar amb l’Ajuntament el seu retorn al Mercat un cop acabin les obres i abodar com quedaran les condicions de les parades. Justament, Espimsa obrirà un període en el que les persones i empreses que no tinguin parada al Mercat Central, però hi vulguin estar presents, puguin entrar-hi, segons ha sabut Tarragona21.

J. Garcia