.

.

TOTS 21


Albert Ribot, president dels venedors del Mercat Central

L’Ajuntament ha obert un expedient administratiu al president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Albert Ribot, per ocupar tres parades de manera irregular, sense haver seguit els tràmits legals. Finalment són tres les parades objecte de l’apertura de l’expedient i no una, com s’havia anunciat en algun mitjà.

L’apertura de l’expedient es va produir després que Espimsa fos informada de la presumpta irregularitat. L’empresa municipal ho va posar en coneixement del departament de Béns de l’Ajuntament. Les concessions són competència de l’Ajuntament, ja que les parades formen part dels béns municipals, que és qui tramita l’expedient.

A resultes d’aquesta denúncia, l’Ajuntament s’ha posat en marxa. La regidora de Comerç, Patrícia Anton, ha confirmat a Tarragona21 l’apertura d’expedient, tot i que no ha volgut desvetllar de qui es tracta.

Les parades havien quedat buides després que l’anterior venedor que tenia la concessió va decidir deixar-la i el següent a ocupar-la va ser Ribot, que hauria negociat amb aquest. L’Ajuntament considera que el traspàs que va fer Ribot es va fer sense seguir els tràmits corresponents. En aquest cas, quan una parada queda lliure, l’Ajuntament la treu a concurs públic. Aleshores, qui presenta la millor oferta -habitualment, la millor oferta econòmica- es queda la concessió. Tot i això, la voluntat de l’Ajuntament és la d’arribar a un acord.

Al seu torn, Albert Ribot ha negat que se li hagi obert un expedient. “Si és així, a mi no se m’ha comunicat res”, ha dit a Tarragona21. Respecte a les parades, ha negat la irregularitat i ha dit que “es troben en situació correcta”.

J. Garcia