.

.

TOTS 21


La portaveu municipal, Begoña Floria, aquest migdia

La portaveu municipal, Begoña Floria, aquest migdia

L’Ajuntament de Tarragona es mostra ”indignat” amb l’anunci de tancament de l’Hemeroteca de Tarragona el proper dia 20 per part de la Fundació Catalunya-La Pedrera i exigirà formalment que es mantingui oberta pel “compromís social i cultural amb el territori”.

La portaveu municipal, Begoña Floria, ha declarat aquest migdia que el consistori s’ha assabentat de la notícia pels mateixos mitjans de comunicació, i ha mostrant la indignació per part de l’Ajuntament per l’imminent tancament del qual consideren “un dels equipaments més importants d’Europa, a disposició dels ciutadans i investigadors” i que “han pagat els mateixos tarragonins donat que prové de l’antiga Fundació Caixa Tarragona” ha apuntat.

Segons Floria, aquest matí s’ha dut a terme una reunió d’urgència per valorar la possibilitat de què l’Ajuntament gestioni aquest fons documental. El cost anual del seu manteniment i gestió seria de 250 mil euros. “L’Ajuntament no pot fer-se actualment responsable donades les dificultats pressupostàries” ha lamentat Floria, “però sí que exigirem a la Fundació que la mantingui oberta pel seu compromís social i cultural amb el territori” ha declarat.

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, enviarà una carta a la Fundació amb aquest requeriment i exigència, i es buscarà el consens de tots els grups municipals per presentar una moció conjunta en el proper plenari, ha anunciat.

ERC ja s’hi ha mostrat en contra del tancament, tal com havíem avançat, fent una crida a la mobilització per part de la societat civil.

Per la seva banda, el col·lectiu de treballadors de l’Hemeroteca ja ha denunciat i mostrat la seva oposició i el comiat de personal que suposarà.

Pel que fa a la possibilitat de què la Unversitat Rovira i Virgili es faci càrrec d’aquest fons, la portaveu ha apuntat que la URV també té dificultats per mantenir els seus propis serveis com per fer-se càrrec i que en aquest cas es desconeix si seria accessible a tothom com fins ara o si només a estudiants i investigadors.

El PP, contra el tancament

Les mostres de rebuig al tancament continuen avui. Així, la regidora del Partit Popular de Tarragona, Pilar Juárez, ha mostrat la seva disconformitat davant l’anunci de tancament de l’Hemeroteca  de la Fundació Catalunya-Pedrera, assegurant que “és un fet que no es pot permetre la ciutat, donat el gran fons documental que conté i sobretot la gran funció social que ha fet durant gairebé 35 anys”.

Juárez ha mostrat la seva preocupació pel futur d’aquest fons documental, ja que “per les notícies que ens estan arribant, sembla que no està clar quin serà el seu destí ni que es farà amb els milers de documents que el formen”, recordant que “estem parlant del més gran fons documental de la ciutat, i un dels més importants de tota Espanya”.

Per aquests motius, i per la “necessitat que té la nostra ciutat de preservar el seu patrimoni, ja sigui monumental o documental”, la Popular ha demanat a la Fundació Catalunya-Pedrera que “reconsideri la seva decisió, i mantingui oberta l’Hemeroteca com a mínim fins que quedi clar quin serà el futur d’aquest fons i s’asseguri la seva continuïtat, mitjançant una donació a una institució pública, una nova gestió o a qualsevol altre via alternativa”, però “mai contemplant el seu tancament”.