.

La consellera de Medi Ambient, Carme Crespo, aquest matí

La consellera de Medi Ambient, Carme Crespo, aquest matí

L’Ajuntament de Tarragona preveu estrenar a l’octubre el primer hort urbà municipal amb finalitats socials, i ho farà a un solar de Sant Salvador entre l’església i el Centre Cívic amb capacitat per a 30 parcel·les d’uns 20 metres quadrats cadascuna.

Des de l’Àrea de Medi Ambient es vol fomentar i crear així l’hàbit de crear i mantenir horts urbans, donant lloc a la vegada a espais culturals, lúdics, de relació social i veïnal i “una forma de promoure l’educació ambiental, les bones pràctiques de conreu i estalvi d’aigua, gestió de residus, intercanvi i funcions terapèutiques”, explica la consellera de Medi Ambient, Carme Crespo. Amb aquesta finalitat el consistori habilitarà terrenys municipals com el de Sant Salvador on es preveu que a l’octubre pugui estrenar-se el primer hort urbà i que “millorarà el paisatge de la zona” aprofitant un terreny sense manteniment ni ús fins ara.

S’estima un pressupost total de 30 mil euros, i els treballs d’adequació de l’hort urbà aniran a càrrec de la Fundació Aurora amb previsió que s’iniciïn a principis de setembre i es pugui posar en marxa cap a la segona quinzena d’octubre.

A partir d’aquest dimecres ja es poden presentar a l’OMAC les sol·licituds per optar a alguna de les 30 parcel·les amb un plaç d’un mes. Aquestes s’adjudicaran per sorteig i aniran reservades de diversa manera. Hi ha 10 que es reserven a persones amb ingressos iguals o inferiors al Salari Mínim Interprofessional, 5 a gent del barri amb risc d’exclusió social i altres 5 a entitats sense ànim de lucre. Les 10 restants seran per a tarragonins que ho sol·licitin, al marge d’aquestes situacions. Els productes seran exclusivament per a l’autoconsum i/o intercanvi, i s’haurà de pagar un cànon anual de 15€.

Crespo ha reconegut que és un projecte que coneix de ben aprop i que feia temps que volia dur-lo a terme. “Ara ja no tan sols és una activitat per a gent gran sinó per a tots els ciutadans” comenta, “a la vegada hem volgut amb ell afavorir i ajudar a les persones que més ho necessiten” ha dit.

-Adrià Recasens-