.

.

TOTS 21


L’anunci del Departament d’Educació de tancar la línia de P3 de l’Escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos de cara al pròxim curs ha fet moure fitxa a l’ajuntament. De del consistori s’ha fet pública aquest dilluns una nota de premsa en la qual manifesta tot el seu “suport i recolzament a la comunitat educativa” del centre. “El consistori és conscient de la problemàtica que pel centre educatiu i pel municipi origina la decisió presa pel govern català, i tot i no estar a les seves mans revocar aquest plantejament, si que buscarà solucions de consens”, afirma el comunicat.

Des que es va conèixer la determinació per part del Departament d’Educació, l’equip de govern de l’Ajuntament dels Pallaresos, encapçalat per l’alcalde, Xavier Marcos, i la regidora d’educació, Maria Jesús Coronado, “conjuntament amb la resta de l’equip de govern, estan treballant de manera directa per resoldre aquesta qüestió tan important per les famílies. Reiterem que la supressió d’aquesta línia és decisió exclusiva del Departament d’Educació i en aquest cas l’Ajuntament dels Pallaresos només pot fer d’intermediari. Ara bé, no ens quedarem amb els braços creuats i demanem que es reconsideri aquesta determinació, ja que estem completament en desacord i el més important és vetllar pel benestar i educació del nostre poble”.

L’ajuntament informarà detalladament i amb transparència

Tanmateix, i davant la concentració que la comunitat educativa de l’Escola Arquitecte Jujol té prevista realitzar demà dimarts a les 16 hores davant de l’Ajuntament, el consistori “els atendrà com pertoca. L’Ajuntament és la casa del poble”, assegura Marcos, “i com alcalde entenc la seva preocupació, ja que també és compartida per mi i per tots els regidors i regidores. Estem al seu costat, els informaré amb la transparència que ens caracteritza de la situació amb la que ens hem trobat, imposada pel Departament d’Educació, i amb la voluntat de cercar ponts de diàleg amb la Generalitat per evitar el tancament de la línia de P3”.

El consistori “és conscient que hi ha en joc l’educació dels infants dels Pallaresos”, i que la decisió irrevocable confirmada pel Departament d’Educació no pot ser definitiva. “El previsible creixement urbanístic del nostre poble denota que seguirà havent nens i nenes per escolaritzar. Així que volem traslladar al govern català que davant d’això, repensi aquest plantejament”, apunta el batlle dels Pallaresos.

Redacció