.

.

TOTS 21

Calbet també apunta que caldria obrir un debat sobre els protocols, per valorar si són funcionals. Foto: Cedida

A les queixes dels ajuntaments de Vila-seca i La Canonja se suma ara El Morell, també en eicentre de la indústria química. Davant l’explosió a l’empresa IQOXE, al polígon sud de Tarragona, que es va produir a quarts de set d’aquest dimarts a la tarda, l’Ajuntament del Morell denuncia que no va rebre cap trucada informativa, com també li va passar a la Canonja i Vila-seca, tot i ser un dels municipis implicats en l’emergència.

L’incident, que ha deixat tres víctimes mortals i vuit persones ferides, es va originar a causa d’una deflagració en un dipòsit d’òxid d’etilè, la qual cosa va fer que s’activés el PLASEQCAT. Així mateix, des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, a través de les xarxes socials inicialment es va recomanar el confinament preventiu en diversos municipis, entre ells El Morell, però des del consistori morellenc no es va rebre cap comunicació per part dels serveis d’emergència.

L’alcalde del Morell, Eloi Calbet, posa de manifest “el malestar que ens provoca el fet que ningú contactés amb nosaltres per explicar-nos la situació”, i indica que “vam haver de ser nosaltres els que vam trucar al CECAT per informar-nos”. Així mateix, reivindica que “els ajuntaments tenim comunicació directa amb el veïnat, i altres institucions no. Un avantatge que s’hauria d’aprofitar en moments com el d’ahir”.

Finalment, l’Ajuntament expressa el seu condol a les famílies i amics de les víctimes mortals i dona suport als ferits.