.

.

TOTS 21


L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a través de l’àrea de serveis socials i mitjançant un conveni amb l’entitat Taller Baix Camp, posa en marxa en el darrer trimestre d’aquest 2016 un programa de dinamització laboral dirigit a persones amb discapacitat.

La signatura del conveni entre l’ajuntament i Taller Baix Camp permetrà que personal tècnic especialitzat faci entrevistes personalitzades als candidats per analitzar i assessorar sobre la situació i les possibilitats de cadascuna de les persones ateses. L’objectiu del programa està orientat a la millora sociolaboral de les persones discapacitades des de la situació específica de cadascuna d’elles.

En aquest sentit, s’avaluaran individualment les potencialitats de treball i es detectaran les àrees de millora dels aspirants. Després, una comissió formada per tècnics de serveis socials, de la regidoria d’ocupació i emprenedoria, del departament de recursos humans i de l’entitat Taller Baix Camp dissenyaran les propostes i en dissenyaran el seu desenvolupament.

Les accions específiques que es duran a terme en el marc d’aquest programa de dinamització per l’ocupació laboral de persones amb discapacitat estaran en funció de la informació que s’obtingui de les entrevistes personalitzades.

Les persones que estiguin interessades en formar part del programa poden presentar les seves sol·licituds a l’oficina municipal de Serveis Socials fins al 18 de novembre. Les entrevistes individuals s’aniran realitzant entre els mesos de novembre i desembre, i durant el primer trimestre de 2017 s’incorporaran els candidats a les accions de formació, d’assessorament i a les accions laborals.

Tot i que segons l’anàlisi que es fa des de l’àrea de Serveis Socials, la taxa d’atur al municipi es troba per sota de la mitjana de Catalunya, es constata que el col·lectiu de persones amb discapacitat es troba problemes greus a l’hora d’accedir al mercat laboral, cosa que també en dificulta el desenvolupament social.

Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Cristina Borràs “a través d’aquest programa i gràcies al suport dels professionals de Taller Baix Camp fem un esforç addicional per la integració laboral de les persones discapacitades i també establim un compromís per ajudar-los en el seu desenvolupament social i la realització personal”.