.

.

TOTS 21


L’alcalde, Alfons Garcia, va convocar ahir dijous 5 de juliol una junta de portaveus a la Casa de la Vila.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa a disposició del refugiats, inicialment, quatre places d’allotjament a l’Alberg Esportiu Àster, que gestiona l’empresa Llastres Serveis Municipals SLU a l’Hospitalet de l’Infant (aquest nombre de places es podria ampliar en funció de la necessitat). D’aquesta manera, el consistori respon a la demanda de col·laboració que ha fet arribar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya als ajuntaments a través d’un escrit, per fer front a la situació d’emergència que es produeix cada dia amb l’arribada de persones refugiades, moltes d’elles menors d’edat, que necessiten ser acollits.

Per tractar aquesta qüestió amb els representants de tots els grups polítics municipals, l’alcalde, Alfons Garcia, va convocar ahir dijous 5 de juliol una junta de portaveus a la Casa de la Vila.

En aquesta reunió, tots els assistents van estar d’acord a donar suport a la població refugiada, que es veu obligada a fugir dels seus països per motius diversos. Tal com s’hi va explicar, l’Ajuntament, a més de posar a disposició les quatre places d’allotjament a l’alberg esportiu municipal, s’ofereix també a tramitar la documentació que s’ha de remetre a la Generalitat de Catalunya de tots els veïns i veïnes que estiguin en condicions de brindar places d’allotjament particulars per a aquest col·lectiu. Els ciutadans interessats a col·laborar amb aquesta causa s’han d’adreçar al departament municipal de Serveis Socials, segons ha explicat la regidora Cristina Borràs, que encapçala aquest departament.

Cristina Borràs ha recordat que des de l’any 2015, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant forma part de la xarxa de municipis acollidors de refugiats. Aquell any, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció de suport a l’acollida de població refugiada, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, és a dir, PSC, PdeCAT, ERC, PP i FIC. Mitjançant aquesta moció, el Ple va adoptar, com a principals acords, col•laborar amb les entitats catalanes que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol·licitants d’asil, definir quin suport (servei i infraestructura) podia oferir el municipi per acollir les persones sol•licitants; i oferir el municipi com a territori d’acollida.