.

Imatge virtual del projecte un cop acabat. Foto: Ajuntament de Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra ha obert el termini de licitació de les obres del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia, amb el qual es pretén modernitzar la via i convertir-la prioritàriament en una zona de passeig i gaudi dels vianants en convivència amb la seva activitat eminentment comercial i de restauració, tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino. El pressupost de licitació és de 308.528,20 € (sense IVA) i el termini d’execució de les obres és de tres mesos. Les empreses interessades es poden presentar fins al pròxim 18 de desembre.

L’àmbit de l’obra inclou tot el carrer de Pere Badia, des de la rotonda d’intersecció amb el carrer dels Garrofers i l’avinguda de Pompeu Fabra a l’est, fins a la intersecció amb el carrer de la Capella i d’Antoni Roig a l’oest.

Les principals actuacions que es duran a terme són:

– S’augmentarà al màxim l’amplada de les seves voreres (d’entre 3,50 m i 4,30 m, segons el costat), el que permetrà el pas amb més comoditat, tant per als cotxets infantils com per a persones amb mobilitat reduïda i resta d’usuaris.

– Es canviarà la seva estètica amb la plantada d’arbres i la instal·lació de mobiliari urbà (bancs, papereres…), tot respectant les terrasses dels bars.

– Es construiran zones de protecció als passos de vianants i cantonades, fent el carrer més segur, i es canviarà i renovarà tot el paviment, ara força malmès en alguns dels seus trams.

A més, el tram de via entre el carrer d’Antoni Roig i el carrer dels Filadors esdevindrà d’ús prioritari per a vianants, amb calçada a un únic nivell i urbanització d’una plaça urbana amb circulació rodada molt limitada.

Tot i que l’actuació comportarà una disminució de les places d’aparcament (aproximadament 15 unitats), per requeriment dels tècnics i del govern municipal, es mantindrà l’aparcament en línia als dos costats del carrer, evitant així que els fums dels vehicles en aparcar perjudiquin les persones que hi caminen. Es mantindran també les zones de càrrega i descàrrega i les places reservades a persones amb discapacitat.

El regidor Valeriano Pino ha destacat que el projecte preveu que aquestes obres de remodelació del carrer es duguin a terme en diverses fases, amb un termini total d’obra efectiva de tres mesos. Precisament, un dels aspectes que més es valoraran en el procés d’adjudicació de l’obra (a part de l’econòmic) és la planificació que proposi l’empresa per minimitzar al màxim l’afectació del trànsit i l’activitat comercial.

D’altra banda, cal recordar que aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).

Amb totes aquestes millores es consolidarà l’eix comercial del carrer de Pere Badia alhora que esdevindrà una via més segura i amable per als seus residents i usuaris.