.

.

TOTS 21


El plenari d'aquest matí ha estat tens

El plenari d'aquest matí ha estat tens

El plenari municipal d’aquest divendres a Tarragona ha estat protagonitzat d’una banda per les mocions, fins a set, i per l’altra per les tensions entre consellers i el mateix alcalde.

ICV-EUiA ha presentat aquest cop fins a tres mocions, una d’elles sobre problemes de mobilitat dels busos interurbans, competència de la Generalitat, ha estat aprobada i motiu de disputa entre convergents i populars.

Concretament, Sentís ha parlat de la línia d’anada i tornada entre Tarragona i Reus de l’empresa Hispanoguadalina, “sense rampes per a persones amb cadires de rodes i que els espais per a ells habilitats estan ocupats amb seients”. Sentís considera que l’Ajuntament s’ha de pronunciar i caldria sancionar l’empresa.

Jordi Roca, del PP, ha aprofitat per carregar contra el govern català remarcant, com en altres ocasions, la relació entre els impostos que paga un tarragoní i el mínim que hi rep en inversions comparant amb “Barcelunya”, en referencia a un ‘centralisme’. Segons ha apuntat, el transport col·lectiu regular a la província de Tarragona dobla en ocupació mitja al de Barcelona i la Generalitat gasta en transport interurbà a Tarragona sis vegades menys que la ciutat comdal. En aquest sentit “qui paga bitllet en un poble tarragoní paga una part al mateix passatger que l’agafa a Barcelona” apunta Roca, qui critica que la Generalitat “no és capaç de garantir la igualtat entre ciutadans de Catalunya”. Aquesta i altres dades han estat titllades de “xorrades” per part de la regidora de CiU, Maribel Rubio, a qui l’alcalde ha hagut de cridar l’atenció demanant “respecte”.

No ha estat l’únic moment tens, Ballesteros ha cridat l’atenció en diverses ocasions a la líder de CiU,Victòria Forns, a qui s’ha dirigit dient que “la porto escoltant des d’inici del plenari, no m’esgoti la paciència” quan li ha criticat per cridar l’atenció als grups de l’oposició. El batlle ha contestat dient que “també al meu partit quan cal”.

ICV-EUiA porta a plenari l’increment energètic

Una altra de les mocions que Arga Sentís ha presentat ha estat sobre l’increment de la pobresa energètica i per tal que “es garanteixi l’accés als consums energètics mínims a la ciutadania” mostrant les dificultats de moltes famílies per accedir a serveis bàsics com aquest, la llum. “Hi ha gent que passa fred i no posa la calefacció per la pujada de la llum o no es poden dutxar amb aigua calenta” ha exemplificat Sentís, que ha manifestat que “es tracta no tan sols de confort sinó de salut, higiene i en definitiva un problema que genera preocupacions, malestar i exclusió social”.

Cal recordar que el preu de la llum ha patit tres increments durant el 2013 i s’havia anunciat un augment de fins a l11’5% de cara al gener que finalment, per ara, ha estat anul·lat, motius pels quals Sentís ha fet una dura reprimenda al PP que s’ha abstingut en la moció aprovada per la resta.

El regidor popular, Jordi Roca, ha criticat la mala gestió en política energètica dels governs d’esquerra a Catalunya. CiU, per la seva banda, ha volgut afegir als arguments de la moció el subministrament d’aigua, també de difícil accés per algunes famílies.

L’última moció dels ecosocialistes ha estat per demanar la continuïtat del Mercat del Fòrum els dimecres, que ha estat aprovada per unanimitat per tots els grups municipals, tot i que ja aquesta setmana aquest mercat ha dut a terme amb normalitat la seva activitat i fins i tot amb més paradistes. Patricia Anton, regidora de Comerç, s’ha defensat d’una mala gestió valorant que el “rebombori” hagi donat finalment bons resultats.

Ballesteros destaca la “unió” contra el tancament de l’Hemeroteca

L’edifici en obres de Ca l’Ardiaca o la Plaça del Pallol són indrets que CiU ha demanat “dignificar” en una moció aprovada també aquest matí. Els convergents volen una lona que tapi les tasques de restauració de l’edifici del Pla de la Seu per “reduir l’impacte visual” i evitar accidentalitat. Per part del PSC s’ha aprovat una moció, tot i les abstencions de la resta de partits, per donar suport a les gestions de la Fundació Comerç Ciutadà de Catalunya per demanar a les administracions públiques la creació d’àrees de promoció de l’economia urbana i dels instruments tributaris adients que garanteixin el seu finançament.

També s’ha aprovat una conjunta entre ICV, PSC i a la que s’ha adherit CiU contra les “abusives clàusules sol” i una per part dels quatre partits contra el tancament de l’Hemeroteca de la que finalment es va anunciar continuïtat.

L’alcalde ha destacat “la unió conjunta dels ciutadans, partits i entitats” en un “front comú” i el resultat obtingut com un exemple de considerar: “És un bon avís per fer saber que a Tarragona, units, aconseguim el que ens proposem”

CiU l’ha acusat de agreujar la polèmica quan ja coneixia que el tancament no tiraria endavant. Ballesteros s’ha defensat dient “no m’enrefiava ja que l’anunci de tancament tampoc ens el van comunicar”