.

.

TOTS 21


L’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Municipal d’Educació, a través del Club dels Tarraconins, engeguen les activitats d’estiu amb el ConteClub, una nova proposta que vol promoure la lectura entre els infants i facilitar eines a les famílies a l’hora d’explicar contes. El conseller d’Educació, Manel Castaño, ha destacat que “el poder educador dels contes és infinit; per als infants són una porta meravellosa per aprendre múltiples competències: expressió oral, valors, pensament crític…”. “Amb el ConteClub volem apropar els contes a tots els infants de la ciutat” ha afegit.

Des de finals de juny fins a setembre l’Associació Cuentropía realitzarà quatre contacontes presencials a diferents barris de Tarragona: Sant Pere i Sant Pau, Tarragona centre, Sant Salvador i Bonavista. Cadascun dels contacontes girarà a l’entorn d’algun dia commemoratiu del calendari:

JUNY – Dia Mundial del Refugiat (20/6)

  • El dia 29 de juny s’explicarà el conte de La Maleta, de Chris Naylor-Ballesteros, a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau a les 19 h

JULIOL – Dia dels Avis (26/7)

  • El dia 22 de juliol s’explicarà el conte d’Àvia, te’n recordes?, de Laura Langston, a la Plaça Verdaguer de Tarragona centre a les 19 h

AGOST – Dia Internacional de la Solidaritat (31/8)

  • El dia 31 d’agost s’explicarà el conte De què fa gust la lluna?, de Michael Grejniec, a la plaça de l’Església (av. Sant Salvador, 11B) de Sant Salvador a les 19 h

SETEMBRE – Dia Internacional de la Pau (21/9)

  • El dia 21 de setembre s’explicarà el conte Los niños que no quieren la guerra, d’Éric Battut, a la plaça de la Constitució de Bonavista a les 19 h

Els contacontes també inclouran tallers i activitats relacionades amb les temàtiques escollides. Els infants tindran l’oportunitat d’aprofundir en la situació de les persones migrants, treballar les emocions i els vincles afectius  a l’entorn de la família i l’amistat i reflexionar sobre la pau o la solidaritat, estimulant la seva imaginació i creativitat. L’aforament dels contacontes serà limitat i les inscripcions es podran fer online de forma gratuïta a www.tarraconins.cat.

D’altra banda, a través de les xarxes socials del Club dels Tarraconins, també de juny a setembre, es difondran quatre videotutorials per a les famílies sobre com es pot explicar un conte. Les famílies podran descobrir de la mà de Cuentropía com es pot aprendre a estimar els llibres, la manera de triar el lloc i el moment adequat o com es pot escollir el llibre, a més d’algunes claus per perdre la vergonya i per deixar que els infants també interactuïn i participin en la història. Finalment, també es faran diferents recomanacions literàries per a infants a través de les xarxes socials del Club dels Tarraconins i en col·laboració amb la Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta.

El Club dels Tarraconins

El Club dels Tarraconins és el club infantil de Tarragona impulsat per l’Ajuntament de Tarragona l’any 2008. Els protagonistes, la Nineta i l’Ivori, s’inspiren en la nina d’ivori articulada romana trobada a la Necròpolis de Tarragona. El Club dels Tarraconins pretén ser una eina de cohesió social per als infants i les seves famílies a través de la promoció d’activitats educatives i socials més enllà de l’escola, amb l’objectiu de garantir l’equitat educativa.

Associació Cuentropía

L’Associació Cuentropía és una entitat socioeducativa de Tarragona, sense ànim de lucre, que treballa per fomentar la lectura i l’acompanyament emocional respectuós. L’associació està formada per May (psicòloga i educadora infantil) i Sara (educadora social i comunicadora), dues apassionades de la literatura que realitzen tallers creatius i lúdics i també formacions per a famílies i professionals del món educatiu i social.

Redacció