.

Una imatge de l'estand de la Fira

Una imatge de l'estand de la Fira

El programa SEFED (programa de simulació empresarial en el camp de l’administració i la gestió d’empreses) amb el nom de TARRACOSIM, S.A.S. participa en l’onzena Fira Internacional d’Empreses Simulades que té lloc a la Fira de Barcelona en el marc del Saló de l’Ensenyament.

L’Ajuntament de Tarragona va posar en marxa aquest tipus de formació simulada l’any 2008, creant l’empresa TARRACOSIM,S.A.S (empresa dedicada a la comercialització de productes derivats del petroli), durant la fira l’empresa té un estand propi, on el alumnes realitzaran les tasques d’agent comercial, promocionant d’aquesta manera els seus productes. Amb aquesta fira  els alumnes tenen l’oportunitat de compartir pràctiques, treball i experiències amb els alumnes d’altres Programes SEFED de la resta de Catalunya, Espanya i l’estranger.

Durant els 6 mesos de durada del curs, l’alumnat mitjançant situacions reals de treball es doten de l’experiència i els coneixements professionals en el camp de la gestió i l’administració d’empreses en un context on es viu l’ambient laboral i s’hi reprodueixen les condicions habituals de relació de treball en qualsevol empresa, cosa que facilita un aprenentatge pràctic i real. En aquestes empreses simulades, l’alumnat es converteix en el personal de l’empresa, i l’equip docent, en les persones responsables (caps de departament i gerència).

Des de l’any 2012 els alumnes que finalitzen el curs amb avaluació positiva obtenen un “Certificat de professionalitat” anomenat “Activitats de gestió administrativa”. El certificat de professionalitat és l’instrument d’acreditació oficial de les qualificacions professionals del catàleg Nacional de Qualificacions Professionals en l’àmbit de l’Administració Laboral.

El requisit principal per accedir al SEFED és estar en situació d’atur i estar inscrit en les Oficines de Treball de la Generalitat com a demandant d’ocupació.

El SEFED és un projecte de formació ocupacional subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons social Europeu.