.

.

TOTS 21


ICV-EUiA, amb la seva portaveu Arga Sentís, ha presentat una moció conjunta amb el PSC contra la reforma de llei de l'avortament

ICV-EUiA, amb la seva portaveu Arga Sentís, ha presentat una moció conjunta amb el PSC contra la reforma de llei de l'avortament

Amb el vot, evident, en contra del PP, el plenari tarragoní d’aquest divendres ha aprovat una moció conjunta presentada per ICV-EUiA i el PSC que sol·licita al Govern de l’Estat la retirada del projecte de la nova llei de l’avortament del PP.

En el text, la formació ecosocialista, a més de demanar la retirada del projecte de llei “regressiu” del govern central, insta a que Catalunya compti amb la seva pròpia llei.

Per això, una de les propostes d’acord consisteix en “sol·licitar al Parlament de Catalunya, en compliment dels compromisos aprovats durant el Ple del debat de política general de setembre de 2013, que iniciï l’elaboració d’una llei catalana de Drets i Salut Sexual i Reproductiva”.

‘Retrocés de 30 anys’

La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, ha criticat que el PP “ens vulgui fer retrocedir 30 anys amb la seva majoria parlamentària que no social” i que “és un atemptat contra l’autonomia, la llibertat i seguretat de les dones”

La moció ha estat recolzada principalment pel grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona qui també n’ha presentat una en contra i que finalment s’ha presentat de forma conjunta.

Segons el conseller Javier Villamayor, “la reforma del PP suposa un pas enrere de gegant en el dret de les dones a decidir la seva maternitat lliurament i representa un extraordinari retrocés a tots els nivells, el que ha derivat en un rebuig social molt majoritari al nostre país del que s’ha de fer ressò també l’Ajuntament de la nostra ciutat.”

“Les intencions del Govern de Rajoy, en cas de tirar endavant, tornarien a posar a les dones en situació de pseudo-clandestinitat, eliminant la possibilitat d’interrompre l’embaràs durant les 14 primeres setmanes fet que passaria a considerar-se com un delicte. Es tracta també d’un extraordinari error polític que obvia, fins i tot, les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut”, ha dit Floria.

En la mateixa línia es mostraven aquest dijous la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, i la secretaria d’acció política del PSC a Tarragona, Rocio León, que van criticar durament la reforma de l’avortament plantejada pel Partit Popular i van descriure el ‘pla d’acció’ per combatre una reforma que, han coincidit, “ens torna a temps predemocràtics”.

D’altra banda, León feia una enèrgica crida al líder del PP tarragoní, Alejandro Fernández, “perquè es retracti de les declaracions que va fer negant el dret a l’avortament”. La secretària socialista apunta que les paraules de Fernández “ens tornen al nacional catolicisme” i li ha fet notar que “ell no és ningú per decidir si jo sóc mare o no”. Aquest no ha pronunciat més paraula sobre el tema que ratificar la postura del seu partit en un vot en contra.

Per la seva banda CiU ha votat a favor. La portaveu convergent, Victòria Forns, ha titllat la reforma de llei “és classista, misògina i masclista”.

Mobilitzacions en contra aquest dissabte a Madrid

La secretaria d’acció política del PSC a Tarragona, Rocio León, feia aquest dijous  una crida a participar a la gran mobilització prevista per aquest dissabte, 1 de febrer, a Madrid i a la que assisitrà un bus des de Tarragona, tal com aquest digital ja va avançar.

El PSC té comptades unes 250 persones “amb noms i cognoms” que es mobilitzaran dissabte, però han reconegut que “seran moltes més” les que es desplacin fins la capital de l’Estat per mostrar el seu desacord amb la reforma popular. L’objectiu és lliurar un manifest al registre del Congrés dels Diputats, que sota el títol “Perquè jo decideixo” exigeix al Govern que presideix Mariano Rajoy que no derogui l’actual llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs i que permet l’avortament lliure dins de les primeres 14 setmanes de gestació.

El plenari ha aprovat també la resta de mocions presentades.

-Adrià Recasens-