.

.

TOTS 21

Imatge virtual del que havia de ser l'anella mediterrània.

Imatge virtual del que havia de ser l’anella mediterrània. Ara es farà sense l’estadi efímer situat al fons de la imatge.

L’Ajuntament de Tarragona aprovarà en un ple extraordinari urgent convocat per aquest dimarts a la tarda la posada en marxa de l’urbanització de l’Anella dels Jocs.

Un projecte que farà la UTE formada per Carbonell Figueras SA, Aquambiente i Acsa-Sorigué per una quantitat global de 9,227.650 milions d’euros, iva inclòs.

Al ser un projecte de valor superior als 6 Milions d’euros la llei obliga a que la decisió sigui aprovada en aquest ple extraordinari on amb els vots favorables de l’equip de Govern es tirarà endavant el projecte.
Cal recordar que el projecte de l’Anella Mediterrània contempla urbanitzar una superfície total de 331.629 metres quadrats.  Pel que fa el termini màxim d’execució de les obres, aquest és de 16 mesos per les obres corresponents al període previ als Jocs i 3 mesos per les obres a realitzar un cop finalitzats. Es preveu que les obres puguin començar a finals d’aquest mes de març. Finalment, l’empresa està obligada a proporcionar 2 anys de manteniment un cop finalitzades les obres d’urbanització de l’Anella.

El ple es preveu com un pur tràmit legal per tirar endavant el gran espai d’aquests Jocs del 2017.

Pel que fa a les obres del nou Palau d’Esports, l’Ajuntament segueix esperant la resposta definitiva de la nova UTE encarregada de la construcció d’aquest espai.

D’altra banda, la CUP  vol aprofitar el ple extraordinari  per tal que l’oposició faci front comú contra aquest projecte.

Després que es fes pública la renúncia anunciada per l’empresa que havia de construir el Palau d’Esports, segons la CUP, tots els portaveus dels grups de l’oposició es van mostrar “especialment crítics envers l’esdeveniment, qüestionant si encara tenia sentit tirar-lo endavant o si s’estaria a temps d’enllestir les obres”.