.

.

TOTS 21


Sant Jordi serà virtual enguany

El proper dijous 23 d’abril és la Diada de Sant Jordi i tot i que enguany pateix els inconvenients derivats de la situació general generada per la crisi sanitària i els llibreters i els editors catalans han optat per desplaçar, de manera excepcional, la Diada al 23 de juliol.

Des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha volgut incentivar l’activitat cultural en línia, per aquest dia. Així doncs des de la Conselleria de Cultura, a través de la Casa de les Lletres, com també des dels Centres Cívics, Joventut i altres àrees de l’ajuntament, s’han organitzat una sèrie de propostes per fer una diada del llibre i la rosa confinada, sí, però també activa.

D’una banda, encara que alguns llibres no s’han pogut presentar, en tindrem informació a través de diferents mitjans. Així, la Casa de les Lletres publicarà un butlletí electrònic especial de Sant Jordi amb totes les novetats literàries dels autors i autores del Camp de Tarragona. També s’ha demanat a tots aquests autors que facin arribar missatges de veu o audiovisuals parlant-nos dels seus llibres, que el consistori donarà a conèixer a través de les xarxes socials i a través de Tarragona Ràdio, respectivament.

Els Centres Cívics és un dels departaments més actius en la celebració del Sant Jordi virtual d’enguany. D’una banda aquest cap de setmana, dissabte i diumenge a les 11h, ja oferiran una ludonline, ludoteca online, especial Sant Jordi. També s’oferirà un cicle de contacontes els dies 21, 22 i el mateix 23, a càrrec de Conxa Torres, professora del Departament de Pedagogia de la URV.

Així mateix des dels Centres Cívics també es fa una crida a compartir lectures. Tothom qui ho vulgui pot enviar una lectura en veu alta enregistrada en vídeo al mail centrescivics@tarragona.cat. I finalment l’equip de Centres Cívics ens demana que “guarnim de roses les xarxes”, durant la Diada proposem que compartiu les vostres roses fetes a mà, etiquetant @centrescivicstgn a l’Instagram.

#ElmeuLlibreÉs

D’altra banda, un any més s’engega l’acció participativa #ElmeuLlibreÉs, que enguany ens convida a redescobrir algun llibre que tinguem per casa i que teníem gairebé oblidat. Es pot publicar tant a Twitter, com a l’esdeveniment que es crearà al Facebook municipal o a Instagram (a les Stories mencionant el perfil i a la galeria afegint l’etiqueta al post). Un cop passada la Diada se sortejarà un lot de llibres entre els participants, gràcies a la Biblioteca Hemeroteca Municipal i s’aniran recompartint les piulades i imatges a les xarxes socials de Tarragona Cultura i de l’Ajuntament (FB, TW i IG). Es poden enviar les recomanacions fins al 24 d’abril a les 23 h.

Amb les etiquetes #SantJordiTGN i #EnLíniaAmbTGN ja es pot consultar al web de l’Ajuntament http://cultura.tarragona.cat/sant-jordi i a l’Agenda TGN totes les activitats que es poden dur a terme a partir d’avui, que són aquestes que hem esmentat i totes les que s’hi vulguin sumar, per tal de tenir un Sant Jordi ben connectat.