.

.

TOTS 21


L'alcalde, Pere Granados, amb els membres de la comissió

Aquest matí s’ha constituït i reunit per primer cop la reunió tècnica que ha de planificar, coordinar i controlar tècnicament el calendari d’obres en infraestructura hidràuliques que posen solució a grans problemes i també resolen dèficits de mobilitat. L’alcalde, Pere Granados, ha assegurat que aquestes permetran vertebrar noves comunicacions dins el territori signades amb la Generalitat per un import de 30 milions d’euros.

El conjunt d’obres que es duran a terme dins aquest acord marc són: el desviament i endegament del barranc de Barenys; les estacions de bombament de Cala Crancs, Maripins i Pla de Maset, Camí del Racó, Platja llarga i Mirador de Salou; la canalització de les aigües pluvials del carrer Barcelona-Espigó del Moll i de la plaça de l’11 de setembre fins al carrer Barcelona; en tercer lloc el vial de connexió entre el centre urbà de Salou i PortAventura a través del traçat actual del ferrocarril (Eix Cívic) i, finalment, la variant de la plaça Europa adaptada a les necessitats urbanístiques i de mobilitat que esdevinguin en el desenvolupament de BCN World. Tot plegat la xifra d’inversions al municipi serà de 30 milions d’euros.

A la reunió de la Comissió Tècnica paritària entre la Generalitat i l’Ajuntament s’ha acordat “treballar de manera conjunta perquè tots els projectes definits en el conveni es desenvolupin amb una estreta col·laboració; entenem que ha estat una reunió molt positiva que ha servit per parlar de totes i cada una de les obres”, ha manifestat el batlle. En aquest sentit, s’ha “prioritzat el barranc de Barenys, però també s’ha recollit i tota la informació i la documentació de la resta d’infrastructures incloses en el protocol d’actuació amb la Generalitat per treballar en paral·lel amb els diversos departaments”.