.

Imatge de la maqueta del projecte inicial del nou hotel de Salou

Imatge de la maqueta del projecte inicial del nou hotel de Salou

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat ha suspès per ara l’acord per tirar endavant el projecte de construcció d’un hotel de quatre estrelles, 17 plantes i 340 habitacions al carrer Carles Buigas de Salou, i ara l’Ajuntament haurà de reformular-lo per obtenir llum verda.

En primer moment es va celebrar sessió plenaria per a l’aprovació del projecte, i la modificació puntual del POUM per canviar l'”ús residencial” del solar a “ús turístic i hoteler”, per tal d’aixecar un macrohotel de quatre estrelles, 17 plantes més un àtic, i unes 340 habitacions en un solar del carrer Carles Buigas de Salou amb 21 mil metres quadrats de sostre edificable, paralitzat des del 2009.

El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Salou, Marc Montagut, explica a Tarragona21 que la inversió té un cost total de 25 milions d’euros i aclareix que “no s’ha denegat el projecte sinó que s’ha suspès per ara l’acord demanant uns estudis, requisits i concrecions amb els que s’haurà de treballar”. Per exemple caldrà que el consistori redacti un informe paisatgístic sobre l’impacte ambiental que tindrà aquesta construcció que es presentava com la més alta de la capital de la Costa Daurada.

Solar a Carles Buigas on anirà ubicat l'hotel

Solar a Carles Buigas on anirà ubicat l'hotel

La instal·lació hotelera s’ubicarà en ple centre turístic del municipi, al xamfrà del carrer Carles Buigas cantonada amb Serafí Pitarra i Pau Vila, en els terrenys d’un solar on s’havien de fer habitatges i que van quedar paralitzats l’any 2009 per la crisi immobiliària. Aquesta reactivació permetrà donar-hi un nou ús, motiu pel qual Montagut ho valora com a “inversió important i singular”. A més suposarà el primer hotel que es construeix a Salou en els últims 10 anys.

El grup inversor, Mediterrània Industrial TRN, SA, ja compta amb altres hotels a la població i el calendari previst es veurà endarrerit entorn a mig any, a falta d’enllestir el nou projecte, presentar-lo cap a finals d’any, esperar l’aprovació definitiva i poder-lo tirar endavant posteriorment.

Ara l’edifici que preveia comptar amb un centre comercial a la planta baixa, dues de subterrànies per aparcament i un àtic, podria presentar variacions, veure reduït el nombre de plantes i habitacions, i fins i tot la forma podria ser finalment arrodonida o en punxa.

-Adrià Recasens-