.

L’alcalde Pere Virgili i el regidor d’Urbanisme, Manel González, van estar acompanyats pels dos arquitectes encarregats d’elaborar el projecte, Edgar Miró i Judith Garcia, de “Entropia arquitectura”.

Els veïns i veïnes de la plaça dels Pins van poder conèixer ahir a la tarda en primícia el projecte de remodelació d’aquesta emblemàtica plaça del nucli urbà. L’equip de Govern els havia convocat a 2/4 de vuit de la tarda per presentar-les-hi el projecte i conèixer la seva opinió.

L’alcalde Pere Virgili i el regidor d’Urbanisme, Manel González, van estar acompanyats pels dos arquitectes encarregats d’elaborar el projecte, Edgar Miró i Judith Garcia, de “Entropia arquitectura”. A través d’uns muntatges en 3D els veïns van poder veure com quedarà la plaça després dels treballs, amb els quals “es vol recuperar la idea de plaça oberta de fa molts anys, en la que el vianant tingui preferència i sigui el protagonista”, va dir l’Alcalde.

Quant als pins es mantindran tots els actuals, atès que aquesta era una de les premisses bàsiques del projecte, així com la pedra mullada, que quedarà sobre una làmina d’aigua a ran de terra.

Recreació virtual de com quedarà la plaça.

La plaça dels Pins es convertirà en una zona de preferència per a vianants i es crearà una continuïtat amb la plaça de la Sardana amb l’objectiu d’unir ambdues. Tanmateix es mantindrà el carril de baixada dels vehicles, amb una velocitat reduïda a 10 km/h, per tal de poder donar sortida als veïns que viuen als carrers del nucli antic de l’altra banda de la via, com Montjuïc o Valls.

Els treballs seran finançats amb el romanent de tresoreria positiu de 2017, motiu pel qual les obres hauran d’estar adjudicades abans de final d’any i “la intenció és que també s’hagin iniciat ja”, va assegurar Virgili.

La trentena de veïns i veïnes que hi van assistir van poder aclarir tots els seus dubtes i van sortir de la reunió satisfets amb la visió de com quedarà aquesta plaça tan estimada pels rodencs.

La cita també va comptar amb la presència de les regidores Isabel Mondéjar, Teresa Ferré i Encarna Ramírez.