.

Els dies 1 i 2 de desembre tindrà lloc una nova edició del Gran Recapte d’Aliments, la iniciativa solidària de la Fundació Banc dels Aliments que es duu a terme cada any arreu de Catalunya.

A Roda de Berà s’organitza mitjançant la regidoria d’Acció Social i el Punt de Distribució d’Aliments, i gràcies a la col·laboració de tots els comerços del municipi que hi participen. Els voluntaris i voluntàries tenen un paper fonamental aquests dos dies, i és per aquest motiu que l’Ajuntament ha fet una crida per tal de trobar persones que vulguin participar-hi. Les persones interessades ja poden apuntar-s’hi a l’Hotel d’Entitats, al 977 65 77 12.

L’any passat, durant tot el cap de setmana, es van aconseguir recaptar un total de 7.620 quilos d’aliments i productes bàsics per a les famílies més necessitades de Roda de Berà, una xifra que suposar un rècord respecte als anys anteriors. L’Ajuntament espera tornar a assolir-ho i superar els quilos d’aliments i productes d’higiene personal recaptats.

Actualment una norantena de famílies són beneficiàries del Punt de Distribució d’Aliments i reben de forma quinzenal els lots de menjar i productes d’higiene. A més a més, una trentena reben cada dia productes frescos. En tots els casos són persones que tenen mancances en els recursos bàsics d’alimentació per causes econòmiques o per altres motius personals i familiars, especialment aquelles que presenten un alt risc d’exclusió social.