.

.

TOTS 21


Ajuntament de Roda de Berà

Ajuntament de Roda de Berà

L’Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat per majoria –amb els vots a favor del grup de Convergència i Unió, i els vots en contra de Ciutadans i del Partit dels Socialistes de Catalunya- el pressupost per a l’exercici 2014, que ascendeix a un total de 12.721.919,93 euros en la partida d’ingressos, i a 11.714.844,63 euros pel que fa a les despeses pressupostades. El document aprovat segueix la línea de contenció marcada per l’equip de govern des de la seva entrada al consistori, un pressupost “equilibrat que permet prosseguir amb el Pla d’Ajustament elaborat al 2012, els compromisos fixats en el mateix i continuar complint amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària”.

L’objectiu és reduir la despesa, avançant correctament en la recuperació econòmica del consistori, mantenint, però, la qualitats dels serveis públics, i continuar amb el calendari de pagament marcat amb els proveïdors, el qual s’està complint amb celeritat. A més s’aconsegueixen ampliar les partides destinades a polítiques socials i d’ocupació que en els últims anys han esdevinguts prioritàries per l’alcalde, Pere Compte, i el seu equip de Govern. Respecte a aquest apartat Frederic Royuela, regidor d’Hisenda, ha destacat una subvenció de 60.000 euros per a les empreses del municipi que generin ocupació; una partida de 30.000 euros destinada a fer front a situacions urgents de pagament de les famílies més necessitades de la localitat; o una partida de 40.000 euros destinada a un pla d’ocupació que crearà de forma directa llocs de treball. A banda d’aquestes partides l’equip de Govern ha afirmat que continuarà amb els projectes de col·laboració social que es van iniciar a principis de 2013 i que durant el passat any van ajudar a més d’una quarantena de famílies.

El pressupost de 2014 preveu també un apartat inversor d’1.006.436,65 euros amb els quals, entre d’altres, es duran a terme projectes per a la millora del municipi, com l’arranjament dels carrers del II polígon Eixample Residencial i una passarel·la que connectarà el nucli urbà amb la zona educativa i sanitària per sobre del torrent. Projectes molt importants per a l’equip de Govern i que responen a una necessitat. És per això que, tot i les retallades, “aquest capítol s’ha vist incrementat, però sempre amb molta precaució”, ha assegurat Frederic Royuela.

El portaveu del grup de Convergència i Unió s’ha mostrat molt satisfet amb el document presentat ja que “avancem la data d’aprovació respecte a anys anteriors i ho fem amb unes xifres que són molt positives”. Royuela ha avançat a més, que el tancament de l’exercici 2013 es podrà presentar aviat, “amb uns números que apunten al superàvit. Tal i com ja ho vam fer l’any passat tancarem l’exercici 2013 amb un romanent de tresoreria positiu”.

A continuació, un quadre resum dels pressupostos:

Pressupostos detallats pel 2014

Pressupostos detallats pel 2014

Uns pressupostos poc ‘ambiciosos’ ni prou ‘socials’ per a l’oposició

Els grups de l’oposició han coincidit en criticar l’equip de govern per no haver comptat amb ells a l’hora d’elaborar el pressupost. El Grup Municipal del PSC ha defensat que ‘cal prioritzar les polítiques socials, no es poden congelar les partides socials’, una afirmació que ha negat el regidor d’Hisenda, Frederic Royuela (CiU). En absència de la portaveu socialista Mayte Huerta, el regidor Alberto Álvarez també ha demanat la supressió dels càrrecs de confiança.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, José Ibort, ha lamentat ‘la falta d’ambició d’aquests pressupostos i de l’equip de govern’. Com a exemples, ha citat ‘la manca de promoció turística del municipi com del propi Museu de la Ràdio o del comerç local’. Ibort ha retret a l’equip de govern que ‘l’equilibri pressupostari’ s’hagi portat fins a l’extrem que ‘tindrem superhàbit’.

Tant el regidor del PP, Eduardo López, com dos dels edils socialistes han excusat la seva presència en el plenari d’avui.