.

A l’acte de signatura de la carta per part de l’alcalde, Carles Pellicer, han assistit el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio; Gerard Aragonès, director general d’Arcamo Controls  i Franz Bechtold, Sales Director d’Hydrogen Business Manager. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus ha signat avui una carta de recolzament a la iniciativa de transformació de vehicles elèctrics municipals perquè aquests es converteixin en vehicles propulsats amb hidrogen. A l’acte de signatura de la carta per part de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, han assistit el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio; Gerard Aragonès, director general d’Arcamo Controls  i Franz Bechtold, Sales Director d’Hydrogen Business Manager, les dues empreses que, junt a la corporació, desenvoluparan el projecte. El consistori reusenc aposta amb aquest projecte per ser una de les primeres ciutats del país amb vehicles propulsats amb hidrogen.

Un dels principals esculls de l’impuls de l’hidrogen verd és la creació la demanda. Per aquest motiu, vist que els vehicles industrials i de serveis elèctrics disposen d’una autonomia limitada, el projecte vol estudiar la possible modificació d’un vehicle de serveis elèctric per tal d’adaptar-hi una pila de combustible. Amb la signatura d’aquesta carta de recolzament, l’Ajuntament explorarà les transformacions necessàries per portar a terme aquesta transició, que posteriorment es podria aplicar a més vehicles de la flota municipal, amb l’hidrogen com a font principal de propulsió.

En paraules del regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio “l’hidrogen renovable té un gran potencial pel seu impacte en tota la cadena de valor i desenvolupament industrial així com en l’ocupació.  Per aquest motiu, des de Reus apostem per implementar el seu efecte transformador en l’economia i el medi ambient”.

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta de la corporació reusenca per un procés de transició energètica que implica la utilització d’energia renovable tant en el consum de l’electricitat de tots els seus edificis com la substitució dels combustibles fòssils en els vehicles municipals. Dins d’aquesta estratègia, l’hidrogen renovable és un instrument necessari en el camí de descarbonització de l’economia, en la línia de desplegament de les mesures incloses en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a la recuperació econòmica i social.

L’Ajuntament de Reus ja va presentar una manifestació d’interès i ha entrat a formar part de la iniciativa Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud, amb la proposta de generació d’energia elèctrica d’origen renovable i amb els excedents generar hidrogen verd.

Redacció