.

.

TOTS 21

L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus llença un missatge contundent contra els propietaris incívics de gossos que no compleixin amb l’ordenança de Civisme i, per tant, no recullin els excrements o no remullin les miccions dels animals. L’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, han protagonitzat aquest matí una roda de premsa en la qual han fet una nova crida a la ciutadania perquè compleixin l’ordenança, anunciant una campanya per part de la Guàrdia Urbana de conscienciació i imposició de multes per aquests incompliments. No recollir excrements de gossos pot suposar sancions de fins a 800 euros.

Reus té un 12.000 gossos censats i és responsabilitat dels seus amos que portin xip, que estiguin censats i que recullin les dejeccions i miccions quan surten al carrer, tenint en compte que poden suposar fins a 4.000 litres i 2.500 quilos al dia respectivament. Els serveis de neteja municipals recullen una mitjana de 150 defecacions cada dia de propietaris incívics que no recullen els excrements dels seus gossos.

Un cop finalitzat l’any 2021 s’ha fet balanç de les actes aixecades per la Guàrdia Urbana de Reus al llarg de l’any. En total s’han obert 313 actes, de les quals 104 corresponen a dejeccions, 31 a miccions i 178 a altres infraccions, com no portar morrió, no formar part del cens animal o no portar al gos lligat, entre d’altres.

En comparació amb l’any 2020, les actes per dejeccions han pujat de 99 a 104 (any 2020) i les de miccions han passat de 4 (l’any 2020) a 31 aquest darrer any. L’obligació de remullar els orins dels animals va entrar en vigor amb la modificació de l’ordenança de Civisme el juliol de 2020.

De les actes aixecades durant el 2021 s’han aplicat 31 sancions. Pellicer ha manifestat que “aquestes darreres setmanes, estem veient que hi ha propietaris de gossos que no estan fent bé el que estan compromesos a fer i obligats a fer: recollir els excrements dels seus gossos i remullar la zona on han orinat. Reclamem responsabilitat i que es respecti l’ordenança de civisme. És imprescindible per a la convivència de tothom”.

Per la seva banda, Vázquez ha explicat que des de la Guàrdia Urbana de Reus “hem incrementat el control dels propietaris de gossos perquè no podem baixar la guàrdia, ja que la brutícia als carrers i places per no recollir els excrements dels gossos és un dels temes que genera més queixes veïnals a la via pública. Apel·lem per tant, al sentit del civisme i responsabilitat dels propietaris dels gossos”.

Zones d’esbarjo

Cal recordar que l’Ajuntament de Reus té habilitades set grans zones d’esbarjo i alliberament per a gossos, que es troben ubicades a diferents parcs o terrenys municipals. En aquests espais tancats els animals poden fer exercici amb seguretat i també es recorda als usuaris la responsabilitat que han de tenir a l’hora d’utilitzar-los. Els espais d’esbarjo són els següents:

  • Carrer de Maria Aurèlia Capmany
  • Carrer del Doctor Claudi Tricaz Arnillas
  • Carrer de Vilafranca del Penedès
  • Plaça de Joaquim Sorolla
  • Parc de Sant Jordi
  • Plaça de Lluís Buñuel
  • Carrer del President Terradelles

Redacció