.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obert un concurs públic per vendre 15 solars de la seva propietat que tenen usos residencials i industrials. En preu de sortida en el seu conjunt és de 2.054.296,56€ IVA inclòs (21,00%).

El termini per presentar les ofertes, que han de ser obligatòriament per cada solar de forma individual, començava ahir dimecres, data en què s’ha publicat la licitació, i finalitzarà el 12 d’abril a les 14h. Les ofertes s’han de presentar sempre a l’alça i per aquest motiu no s’admetrà una oferta per un import menor de la valoració de cada parcel·la, tal com indica el procediment legalment establert d’alineació de finques del patrimoni municipal, que està regulat per la normativa patrimonial de les administracions locals catalanes.

Preus de mercat

Algunes d’aquestes parcel·les ja havien sortit a la venda l’any 2018, quan es va posar en marxa també un concurs públic de característiques similars, tot i que en aquella ocasió van quedar desertes. Ara, buscant l’oportunitat del moment, i tenint en compte que l’activitat immobiliària ha experimentat una accelerada amb la pandèmia, el consistori les torna a posar a la venda a preus competitius de mercat.

El consistori té previst realitzar en els pròxims mesos diverses inversion sque estan supeditades a la recaptació que pugui fer amb la venda dels solars en el concurs públic que es posa en marxa. En concret es preveuen finançar altres inversions importants per al municipi com la millora de les urbanitzacions, les zones verdes, parcs i jardins o l’Ecoespai, entre d’altres.

Les parcel·les

Els solars que es posen a la venda procedeixen del patrimoni municipal que s’ha anat ampliant els darrers anys a partir de cessions en el desenvolupament urbanístic de diverses zones del municipi.

De les 15 parcel·les que es posen a la venda, la major part d’aquests són d’ús residencial i estan ubicades a la zona del Club de golf Bonmont, excepte una que està ubicada a Les Pobles. També hi ha una parcel·la industrial al Polígon Industrial Les Sorts de Mont-roig.

Al concurs s’hi pot presentar qualsevol persona, sigui natural o jurídica. El criteri únic que es farà servir és la millor oferta econòmica, que valdrà un màxim de 100 punts.

La informació completa dels solars, els seus usos i el preu de sortida es troba recollida a l’apartat web mont-roig.cat/venda-solars que s’ha creat específicament al portal municipal.

Redacció