.

Un gru des nenes, d’esquena, mirant per la tanca de l’institut Joan Puig i Ferreter. Foto: Núria Torres

La Junta de Portaveus i la Junta de Govern de l’Ajuntament de la Selva del Camp ha decidit decretar una jornada de dol en memòria del jove de la localitat mort aquest matí en un accident elèctric a la zona de la Rasa de Ferrater, a prop de la zona educativa de la localitat.

Els màxims responsables municipals s’han reunit d’urgència després que el Jutge hagi procedit poc després de mig matí a l’aixecament del cadàver i s’hagi pogut confirmar la identitat del jove, que era un estudiant de l’IES Joan Puig i Ferreter, centre molt pròxim al lloc dels fets.

Al llarg d’aquest matí els diversos partits polítics de la localitat que concorren a les eleccions del pròxim diumenge han decidit suspendre els actes de campanya previstos per avui, i la jornada de dol decretada per demà farà que també quedi suspesa l’activitat política, social i cultural del poble durant aquesta jornada, com ara un berenar de primavera que s’havia previst per demà a la tarda.

Des de l’Ajuntament de la Selva s’ha volgut traslladar tot suport a la família i amics del jove en aquests moments d’extrema duresa, a més de demanar el màxim respecte per tal de preservar la seva pèrdua i la seva intimitat.

L’alcalde de la Selva, Jordi Vinyals, ha manifestat la seva consternació i ha expressat el condol a la família i amics del nen de 13 anys que ha mort aquest matí electrocutat.

Segons ha relatat l’alcalde, la víctima és un alumne de l’institut que hauria anat sol fins a la torre elèctrica i s’hi hauria enfilat per motius que s’investiguen, fora de l’horari escolar -l’accident s’ha produït poc després de les vuit del matí- i de l’àmbit del centre. Amb tot, la torre es troba a pocs metres del recinte. Una porta posterior dona accés a aquesta zona barrancosa.

L’alcalde ha reiterat que les línies elèctriques passen per fora del complex educatiu i que mai s’havia patit una tragèdia similar en aquest poble de 5.700 habitants. A més, el poble ha patit un petit tall de subministrament elèctric que se sospita que té relació amb l’incident. Fins a la zona s’han desplaçat efectius dels Bombers, dels Mossos i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a més de la comitiva judicial i autoritats, com el delegat d’Ensenyament i el delegat del Govern a Tarragona.

Redacció – ACN