.

Roc Muñoz, alcalde de La Canonja

El proper divendres 11 d’abril a les 7 de la tarda es farà una xerrada informativa al Castell de Masricart, de com funcionen els Bancs del Temps.

La Canonja tindrà el seu Banc del Temps gràcies a la col·laboració entre la regidoria d’Acció Social de l’ajuntament i la canongina Pilar Orellana, que ha impulsat la idea des del seu inici.

Els Bancs del Temps són xarxes d’intercanvi de temps (hora per hora) entre persones que s’inscriuen al projecte amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb d’altres persones, generalment del seu entorn més proper.

Els Bancs del Temps són espais de sociabilitat on s’intercanvien habilitats, coneixements i serveis puntuals, com acompanyaments, o petites tasques domèstiques. Cada hora que un usuari ofereix a un altre es cobrada pel donant per mitjà d’un taló de temps que ingresa en el seu compte corrent d’hores. Aquest capital el podrà fer servir tanmateix per demanar qualsevol tipus de servei que figuri al llistat del seu BDT.

El tret més característic dels bancs del temps és que funcionen sense diners i la unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del tipus de servei. Per cada hora que donis tens dret a rebre una hora de servei, i la persona a qui tu ajudis no ha d’ésser necessàriament la mateixa que després et doni un cop de mà.

Qualsevol persona, dona, home, gran o jove que resideixi o treballi a la Canonja, es pot inscriure al Banc del Temps omplint un full d’adhesió i tenint una entrevista amb els gestors de la secretaria del BDT, per tal d’aclarir què poden oferir, què volen rebre i durant quantes hores de temps. L’admissió al Banc del Temps implicarà l’acceptació de les normes d’intercanvi.

La seu física del Banc del Temps estarà situada al Centre Cívic a la Plaça de Catalunya.

El proper divendres 11 d’abril, la coordinadora dels Bancs del Temps a l’estat espanyol i membre de l’Associació Salut i Família, Josefina Altés, vindrà a la Canonja per fer una xerrada informativa sobre “Passat, present i futur dels Bancs del Temps”. Serà a les 19 hores al Castell de Masricart.