.

L’Ajuntament de Constantí, a través de la seva regidoria de Medi Ambient, iniciarà aquest divendres al vespre una campanya de control per combatre i evitar la propagació de les plagues de les erugues de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), un insecte de distribució típicament mediterrània, que constitueix una plaga forestal que ataca els pins.

A efectes preventius, es procedirà a aplicar un tractament fitosanitari i sulfatar totes les zones del municipi amb pins, per tal de prevenir la plaga. Els treballs s’iniciaran als col·legis i a la Plaça de les Escoles Velles, i posteriorment s’extendran a la totalitat dels espais urbans del municipi. Amb aquesta actuació s’aconseguirà reduir la població de processionària, una eruga que apareix als pins habitualment entre els mesos de gener i març, segons les temperatures. Els tractaments preventius com aquest es duen a terme en aquesta època de l’any perquè és el moment en què s’estan desenvolupant les larves. El tractament que s’aplicarà és completament inocu per a les persones i el medi ambient i no comporta l’ús de productes químics. L’agent utilitzat per combatre les erugues és un microorganisme, el bacillus thuringiensis, que acaba amb les erugues abans que ocasionin danys als pins o molèsties a la ciutadania.

La processionària del pi és un lepidòpter propi de la mediterrània que es caracteritza per fer nius als pins i per estar provista de pèls urticants, que poden ocasionar molèsties a persones i animals. Durant el seu desenvolupament s’alimenta dels pins, arribant a danyar-los si la colònia és molt gran

Des de l’’Ajuntament es recomana que per augmentar l’efectivitat d’aquesta intervenció, els ciutadans i ciutadanes que tinguin pins a les seves propietats també prenguin mesures en aquesta línia. Els propietaris de finques amb pins han de mantenir les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns. D’aquesta manera, la lluita integral pel control de la plaga de processionària millorarà els seus resultats.