.

.

TOTS 21

Constantí ha viscut un intens cap de setmana de Festa Major d’Hivern, que arrencava oficialment el passat divendres dia 19 de gener amb el tradicional Pregó i l’entrega dels Premis i distincions honorifiques de l’any 2017.

L’encarregat de pronunciar el Pregó d’aquest any va ser el Sr. Josep Franquès Sans, mestre, Historiador, i actual president de les Aules d’Extensió Universitària per la Gent Gran de la URV a Constantí.

Seguidament es va fer entrega dels Premis i Distincions honorífiques de l’any 2017, amb el reconeixement per part de l’Ajuntament de Constantí a aquelles persones o entitats que en mèrit a la tasca realitzada al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Les Distincions Honorífiques d’aquest 2017 van ser per a l‘Associació de Mares i Pares de l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, que rebia el Premi Centcelles al Mèrit ciutadà. L’AMPA ha celebrat aquest any els 40 anys des de la seva fundació. Per recollir el premi les actuals responsables van voler tenir un record i van voler compartir aquest reconeixement amb alguns del anteriors presidents i també amb directors de l’escola dels darrers anys que es trobaven presents a la Sala.

El Premi a l’Acció Cultural va ser per a Jordina Torrents Barrena, en reconeixement a la seva brillant trajectòria en l’àmbit de la investigació tecnològica aplicada a la cirurgia fetal, el càncer de mama, la retinopatia diabètica i l’Alzheimer. Ha estat internacionalment guardonada per Google amb el premi Google Women Techmakers 2017 per la seva excel·lent trajectòria acadèmica, la passió per incrementar la presència de dones en les enginyeries i el seu lideratge. Actualment dirigeix diverses tesis doctorals i té nombroses publicacions científiques a revistes i conferències d’àmbit internacional.

Pel que fa al premi a l’Acció Cívica va ser per al Patronat de l’Ermita de Sant Ramon, per la seva tasca de restauració i recuperació del patrimoni històric local. El Patronat ha estat l’instrument dinamitzador de l’ermita de Sant Ramon de Penyafort des de la seva recuperació per part de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir, l’any 2012.

Finalment, el premi a l’Acció Esportiva es va concedir a Ivan Blanco Torres, constantinenc a qui un accident fortuït li va canviar la vida per complet, per la seva valentia, tenacitat i ànsies de superació participant en diversos campionats de ciclisme en l’àmbit internacional. La coincidència amb la presentació oficial del seu nou equip, a Bèlgica, el Rudyco cycling Team, va impedir a Iván Blanco ser present a l’acte. El premi va ser recollit per la seva mare.

Durant l’acte inaugural de la Festa Major d’Hivern també es va fe entrega dels Premis del 2on Concurs d’Aparadors Nadalencs organitzat per la Unió de Botiguers de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament. També es van entregar els Premis del Concurs Fotogràfic Instagram de Nadal organitzat per l’àrea social del Centre d’Esports Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament.