.

L’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un curs de dos dies sobre nocions bàsiques de gestió econòmica i fiscal de les entitats que programen activitats i tallers. Les classes es dirigeixen especialment a associacions de dones, però estan obertes a membres d’altres entitats que es vulguin formar en aquest àmbit.

Les sessions es portaran a terme els propers dies 26 i 29 de setembre al Centre Cívic les Basses i aniran a càrrec de la consultora de causes Irene Borràs, experta en el tercer sector. Les persones interessades poden inscriure’s de forma gratuïta a la recepció del centre cívic o enviant mail a participacio@cambrils.cat.

La primera sessió, el proper dilluns, durarà dues hores, de 11 a 13 hores, i tractarà temes com les normatives fiscals, l’emissió de factures per a les activitats que es cobren, la contractació de persones, el control d’entrades i sortides de diners, la liquidació del pressupost, els impostos. La segona sessió, el dijous, es realitzarà de 10 a 13 hores i servirà per atendre els dubtes individuals i poder oferir així un assessorament més personalitzat a les entitats  participants.

El curs, organitzat pels Departaments de Participació Ciutadana i Polítiques d’Igualtat, s’emmarca en el pla de formació que impulsa l’Ajuntament per donar suport a l’associacionisme i enfortir el teixit. Les sessions es dissenyen a mida per enfortir el teixit associatiu de Cambrils, tenint en compte les seves necessitats actuals, inquietuds i reptes.

Anteriorment, l’Ajuntament ja ha organitzat cursos per donar resposta a temes com l’estratègia a llarg termini, la comunicació interna i externa, i les diferents maneres de captar fons. En aquesta mateixa línia, fa quasi dues setmanes es va celebrar la 9 Mostra d’Entitats, que s’ha consolidat com un gran aparador on les associacions donen a conèixer els seus projectes.