.

.

TOTS 21


L’objectiu és el foment de la igualtat de gènere a través del trencament dels estereotips i rols de gènere. Foto: Ajuntament de Cambrils

L’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha dedicat el calendari per al foment de la igualtat de gènere d’aquest 2020 al reconeixement del valor social i econòmic dels treballs domèstics i la coresponsabilitat dels mateixos.

Aquests treballs quotidians i diaris són imprescindibles per al benestar personal, familiar i social a través de la cura personal, de la cura dels espais on habitem, de l’alimentació i de les accions que diàriament es desenvolupen en l’àmbit de les llars i que ens permeten tenir una òptima qualitat de vida en l’àmbit reproductiu i productiu.

El calendari d’aquest any porta per títol “El treball domèstic és cosa de tothom!” i vol situar en l’àmbit del prestigi social el treball domèstic, sovint invisibilitat i tradicionalment assignat a les nenes i les dones.

El calendari visibilitza referents igualitaris en aquest àmbit quotidià tan valuós, mostrant la responsabilitat compartida de les tasques quotidianes de la llar, en primer terme per part de les persones adultes que les integren però també per part dels fills i filles, que en la mesura de les seves edats i possibilitats, també han fer-se responsables de les mateixes i col·laborar diàriament amb feines com fer el llit, recollir els  espais de joc, parar o desparar taula, entre altres. És a dir, es tracta de contribuir en totes aquelles tasques quotidianes que ens afecten a nivell personal i que es desenvolupen en l’àmbit de les nostres llars.

La iniciativa s’emmarca en el Projecte “Calendaris pel foment de la igualtat de gènere” adreçats a l’àmbit educatiu i comunitari amb el lema “Deixem d’etiquetar per deixar ser!”.

El calendari ha estat il·lustrat per l’artista local Christian Granero i està disponible per la ciutadania en diversos espais municipals com l’ajuntament, els centres cívics i la biblioteca.