.

Combina la tradició amb l'esport, la cultura, la música i el cinema

Combina la tradició amb l’esport, la cultura, la música i el cinema

L’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de diferents entitats del municipi, ha programat un ampli ventall d’activitats, del 12 al 23 d’abril, que combina la tradició amb l’esport, la cultura, la música i el cinema.

El tret de sortida el donarà l’exposició “La Setmana Santa d’Altafulla fins el 2000”, el divendres 12 d’abril, la inauguració de la qual serà a les 20h al Fòrum. Estarà oberta durant tota la Setmana Santa, de 18 a 20h. També el divendres 12, a les 21:30h, se celebrarà el concert de música sacra amb el Cor Badaveus, a l’Església de Sant Martí d’Altafulla. El Cor Badaveus és un grup vocal integrat per deu persones arrelades al Gaià de les poblacions d’Altafulla, Vilabella, Ardenya, La Riera i Tarragona.

Diumenge 14, és una de les jornades més esportives amb la Copa Catalana de Bike Trial, que organitza el Club Biketrial Costa Daurada Torredembarra amb la col·laboració de la regidoria d’Esport de l’Ajuntament d’Altafulla i on es preveu l’assistència d’uns 150 pilots al Parc del Comunidor. La prova començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins les 13:30h. A les 11:45h, a l’Església de Sant Martí, tindrà lloc la tradicional Benedicció de Rams.

Un dels altres concerts de música religiosa destacats del programa tindrà lloc diumenge 14, a les 19:30h, a l’Església de Sant Martí, que acollirà l’actuació Àries per a Soprano, Oboè i Clavicèmbal amb Andrea Jiménez, com a soprano; Jesús Ventura, a l’oboè, i Pedro José Rodríguez, al clavicèmbal.

Dimecres 17, serà el torn del Camí de la Creu d’Altafulla, que enguany celebra la 19a edició i ho fa amb un canvi d’escenari i format. Es trasllada a l’Església de Santa Maria, a Baix a Mar, on es durà a terme una lectura dramatitzada amb fons musical en directe.

Ja divendres 19, arriba el dia on la tradició i la solemnitat és més present. Començarà a les 9h del matí amb el Via Crucis a Sant Antoni, i la Processó del Sant Enterrament, a les 22h, pels carrers i places del nucli històric. Abans, a les 20h, la Sala Teresa Manero acollirà la projecció del Cineclub Link, “El Reino”, de Rodrigo Sorogoyen. El preu de l’entrada és de 5€; i de 2€, per als socis i sòcies i menors de 25 anys. El film no està recomanat per a menors de 7 anys.

El cap de setmana esportiu, però l’encapçalarà el Club Marítim Altafulla on, des del divendres 19 fins al diumenge 21, acollirà la Copa d’Europa de Patí a Vela Júnior i Sènior 2019, que aproparà a 150 regatistes de tot el continent a la platja d’Altafulla.

Les tradicionals caramelles, a càrrec de la coral Nous Rebrots d’Altafulla, posaran l’accent musical el cap de setmana 20 i 21 d’abril. Dissabte, a les 19h, a la plaça dels Vents; i diumenge, a les 12:30h, a la plaça de l’Església, i a les 19:30h, a la plaça del Pou.

I per tancar una Setmana Santa plena d’activitats diferents i diverses, i per a tots els públics a Altafulla, el 5è Pleamar Vintage Market posarà el colofó final al Parc Voramar el cap de setmana 20 i 21 d’abril amb les actuacions musicals destacades de la Fundación Tony Manero, The Soul Machine i Reggae per Xics.

Dimarts de Pasqua 23 d’abril, festa local a Altafulla, se celebrarà a l’Ermita de Sant Antoni, la missa votiva i ballada de sardanes. A Altafulla és tradició que es mengi la mona a l’entorn del temple. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona oferirà una jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts amb motiu de la festa local al municipi.

Ja fora de les activitats de Setmana Santa, i coincidint amb la Diada de Sant Jordi, com és habitual l’espai firal del carrer Marquès de Tamarit albergarà la Fira de Sant Jordi on es preveu una vintena de parades de llibres, roses i diferents articles, acompanyada d’un ampli programa d’activitats.