.

.

TOTS 21


Imatge de les trampes de sorra instal·lades a la platja. Foto: Ajuntament

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla segueix amb el pla de gestió sostenible de la platja. Entre avui i demà al matí acabaran els treballs d’instal·lació de trampes de captació sedimentària que tenen la funció de retenció de sorra i colonització natural de vegetació autòctona per reforçar el dipòsit habitual de la part que se situa entre el final del passeig de Botigues de Mar i el Club Marítim Altafulla.

L’objectiu a llarg termini és el reforç i la recuperació del sistema sedimentari i la seva continuïtat cap al sector del Vinyet, que és la zona que ha de permetre el trasllat de sorra cap al sector de Botigues de Mar en el període estival.

En total , s’hi col·locaran vuit trampes, sis de les quals tindran una llargada de cinc metres, i les altres dues, de deu. L’altura de cada trampa és de 80 centímetres.

Aquesta és una de les accions que s’emmarquen en el pla de gestió, planificació i recuperació del sistema de platja, accessos i entorns d’Altafulla, elaborat per la consultoria ambiental QU4TRE, del prestigiós geògraf i geòleg Francesc Xavier Roig Munar.

El pla de gestió es pot consultar en el següent enllaç.

Redacció