.

.

TOTS 21

El Col·legi de Periodistes denuncia l’intent dels partits de “perpetuar els blocs electorals”

Les eleccions al Parlament de Catalunya programades per al proper 14 de febrer són a tocar, i aprofitant els dies previs l’Ajuntament d’Altafulla es troba planificant la logística dels comicis tenint en compte la delicada situació que es viu amb la pandèmia de la COVID-19. I és que l’objectiu és que durant tota la jornada es compleixin estrictament els protocols que estableix la Generalitat per contenir el virus i tothom pugui exercir el seu dret a vot amb seguretat.

Per tot plegat el consistori ha redistribuït els col·legis electorals. Això ha comportat una reestructuració dels habituals, de manera que alguns s’han tancat i se n’han creat de nous, i d’altres s’han ampliat a espais propers. D’aquesta manera, el 14-F en total hi haurà 7 meses electorals repartides en 4 col·legis. Tots ells disposen de prou espai per garantir les distàncies de seguretat, asseguren uns accessos diàfans i separen l’entrada i la sortida, possibiliten fer cues diferenciades, i garanteixen una correcta ventilació.

Un d’aquests nous espais és el pavelló municipal, que agafa el relleu de les antigues escoles Teresa Manero, on per les característiques de l’espai, aquesta vegada no es podrà votar. Així doncs, les dues meses s’ubicaran a la pista del poliesportiu, i l’accés serà per la rampa lateral, mentre que la sortida es farà per l’entrada principal. Igualment, les persones amb mobilitat reduïda podran fer ús de l’ascensor per sortir del centre.

Pel que fa a l’Escola La Portalada, que amb tres meses és el col·legi electoral més gran d’Altafulla, hi haurà diversos itineraris en funció del lloc on es voti. Una variant respecte comicis anteriors és que en aquesta ocasió la mesa C estarà ubicada al gimnàs. En aquest cas, l’accés es farà per l’entrada lateral de l’escola.

Finalment, el col·legi electoral ubicat a la llar d’infants Hort de Pau també pateix alguns canvis, i aquesta vegada únicament acollirà una de les seves meses. L’altra es desplaçarà just a l’equipament del costat, la Biblioteca Municipal, amb uns itineraris que, en tractar-se d’un espai obert al públic i adaptat a les mesures de seguretat preceptives, estaran ben definits.

Des de l’Ajuntament d’Altafulla s’insisteix en la necessitat que tothom es fixi bé en el recorregut que cal fer per accedir al seu centre de votació i que el segueixi correctament tant per entrar com per sortir. L’objectiu és garantir la separació entre votants i evitar concentracions de gent mitjançant itineraris que evitin al màxim la trobada entre persones. A més cal anar a votar i marxar del centre tan aviat com sigui possible i sense formar grups.

Paral•lelament, el dia de la votació s’anirà informant de l’evolució de les cues als col·legis electorals i de l’aforament als centres per permetre que tothom que està cridat a les urnes sàpiga quina és la situació del seu col•legi electoral i pugui decidir quin és el millor moment per anar a exercir el seu dret a vot. Igualment des del consistori es recorda que la franja de 09:00h. a 12:00h. es reserva perquè votin les persones de risc, la franja de 19:00h. a 20:00h. per a les persones en quarantena o contagiades, i que la resta de la població compta amb un ventall prou ampli, de 12:00h. a 19:00h., per a distribuir-se de manera eficient.

A més a més, al llarg de tota la jornada electoral hi haurà personal del consistori per vetllar pel bon funcionament de les eleccions així com perquè es compleixin totes les mesures de seguretat i distància entre persones que manen les autoritats sanitàries.

Redacció