.

El passat 14 de novembre la seu de Pro-Búsqueda va patir un atac de gran violència en el què foren destruïts arxius i material de vital importància per a la tasca de l’organització, a banda de posar-se en risc la vida i integritat dels seus treballadors. Pro-Búsqueda es dedica a cercar a nens si nenes desapareguts  i/ o adoptats, a causa del conflicte armat.

L'organització busca nens desapareguts. Foto: Pro-Búsqueda

L’Ajuntament de Tarragona condemna l’atac i vol transmetre, en nom de tots els ciutadans i ciutadanes, “el seu suport i solidaritat a l’associació, a tots els seus membres i col·laboradors. Agressions com aquesta no podran aturar la feina i dedicació de les persones compromeses amb la lluita pels Drets Humans ni amb el recolzament explícit de la nostra ciutat a Pro-Búsqueda”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona exhorta a les autoritats competents a investigar “degudament” aquest acte violent i a garantir la seguretat i protecció de Pro-Búsqueda i de la resta d’entitats que a El Salvador treballen a favor dels drets humans.

L’Ajuntament de Tarragona, conjuntament amb l’Associació Entrepobles, dóna suport a Pro-Búsqueda des de l’any 2009, reconeixent que la seva tasca i esforç diari a favor dels Drets Humans són d’un valor incalculable, pel poble de El Salvador i per a tota la humanitat.

Tarragona ha tingut l’oportunitat de conèixer la tasca de Pro-Búsqueda en diferents col·loquis organitzats per Entrepobles i en els què hi han participat diversos representats de l’ associació salvadorenya.  Aquestes activitats “han reforçat els llaços de col·laboració entre la nostra ciutat i Pro-Búsqueda . Tenim la ferma convicció de la necessitat de treballar activament a favor de la justícia i reparació de les víctimes de violacions dels drets humans”, afirma el consistori.

Des de l’any 1994 l’Associació Pro-Búsqueda lluita “per a cercar la veritat, justícia i reparació integral dels familiars víctimes de desaparició forçada de nens i nenes durant el conflicte armat de El Salvador”. És l’única associació de drets humans que ha resolt més de 387 casos de nens i nenes desapareguts i la primera organització que ha demandat a l’Estat del Salvador, condemnat de forma efectiva per la Cort Interamericana de Drets Humans a complir amb la seva obligació de prendre mesures de reparació de caràcter estructural en els casos de desaparició forçada de nens i nenes.

Web de Pro-Búsqueda.

/* JS para menú plegable móvil Divi */