.

Una de les imatges d'aquest Sant Magí

Una de les imatges d'aquest Sant Magí

Després de 6 dies de festa i més de 200 actes celebrats, l’Ajuntament fa un balanç molt positiu de Sant Magí 2014 amb una massiva participació ciutadana, especialment als actes més tradicionals. Les propostes de les entitats, encapçalades per la IMAGInada, la Sindriada i el Festival de l’AMT, han tingut una gran acollida en tots els actes programats i confirmen el dinamisme de les entitats tarragonines.

La tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Begoña Floria ha explicat: “enguany les festes de Sant Magí han estat un èxit en quant a organització i bona convivència i també per la gran participació de la ciutadania” i ha afegit: “els actes més tradicionals s’han complementat amb les propostes més innovadores i festives de les entitats, junts Ajuntament i entitats hem fet una gran programació per a la festa major petita”. Aquest Sant Magí ha consolidat clarament les activitats de la Imaginada al Camp de Mart i el Festival de l’AMT als Jardins de la Tabacalera. L’arribada de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya ha estat un dels actes tradicionals més multitudinaris. Milers de persones van sortir al carrer dijous passat per rebre l’aigua.

Cal destacar especialment, la gran Diada Castellera del dia de Sant Magí, on les colles de la ciutat van fer una gran exhibició aixecant castells mai vistos a la Plaça de les Cols com el 5 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona, el 2 de 9 amb folre i manilles dels Xiquets de Tarragona i el 3 de 8 de Sant Pere i Sant Pau. La jornada es va desenvolupar sense incidències tot i la complexa ubicació i la gran quantitat de gent que es va aplegar a la plaça i carrers adjacents. Aquest any, cal destacar especialment, el bon funcionament del nou dispositiu sanitari establert i la durada que va ser ajustada, puntual i va aportar dinamisme a la jornada.

Els tres grans espectacles d’aquest Sant Magí: Melendi a la TAP, el Ballet Nacional de Rússia i La Fuerza del Destino al Camp de Mart han convocat un gran nombre de públic. Un any més, la remullada i les revetlles de la nit del dia 18 i els actes més tradicionals han estat àmpliament seguides pels tarragonins, sense incidents a remarcar.